PRETENDENATA NAPRETEK

Butković: Nije Plenković jedini kandidat za šefa HDZ-a

21.06.2016 u 15:42

  • +25

HDZ

Izvor: Pixsell / Autor: tportal.hr/Pixsell/Patrik Macek

Bionic
Reading

Andrej Plenković je samo jedan od kandidata za šefa HDZ-a, poručio je jutros jedan od potpredsjednika HDZ-a, a navodno i jedan od tih nekoliko kandidata, Oleg Butković novinarima pri dolasku u stranačku središnjicu na sjednicu Predsjedništva HDZ-a

'Polako, polako, ne treba žuriti. Plenković je jedan od kandidata koji je najavio moguću kandidaturu za predsjednika HDZ-a', poručio je Oleg Butković, jedan od potpredsjednika HDZ-a, dolazeći na sjednicu Predsjedništva koja je počela u 11 sati, novinarima kada su ga pitali za komentar Plenkovićeve kandidature

Butković o kandidaturi za šefa HDZ-a: Neću vam još odgovoriti na to pitanje

Na pitanje ima li on osobno ambicija voditi stranku, odvratio je: 'pričekajmo razvoj događaja. Neću vam još odgovoriti na to pitanje', kazao je Butković uoči konferencije za medije Tomislava Karamarka koji je podnio ostavku na mjesto šefa HDZ-a obrativši se javnosti u središnjici HDZ-a uoči stranačkog Predsjedništva.

Ono se, podsjetimo, napokon nakon nekoliko otkazivanja, danas sastaje prvi put nakon prošlotjednog pada vlade HDZ-a i Mosta čije je rušenje pokrenuo upravo HDZ, a saborski zastupnici jučer su izglasali raspuštanje Sabora te nam u rujnu slijede prijevremeni parlamentarni izbori.

U tu trku HDZ kani s novim vodstvom, a sobzirom na to da je Karamarko sam dao ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a, prema stranačkom statutu, u roku od 30 dana bit će održan izvanredan stranački sabor na kojem će delegati birati novog šefa HDZ-a.

Milinović: Želimo istinskog domoljuba i HDZ-ovca s mentalitetom pobjednika

'Želimo na čelu stranke istinskog domoljuba i HDZ-ovca koji iza sebe ima mentalitet pobjednika', kazao je novinarima pred strankom član predsjedništva HDZ-a Darko Milinović koji je odao počast bivšem šefu zbog tog poteza i ustvrdio da mu ništa ne duguje.

Upitan je li upravo on taj koji bi trebao biti novi vođa HDZ-a, Milinović je odvratio: 'ne smijemo podleći pritisku medija koji želi nekoga od nas kandidirati', a na pitanje oko Plenkovićeve kandidature, kao i njegove, poručio je: 'vi odlučite tko ima sve te karakteristike. I Andrej Plenković ima neke od tih karakteristika'.'10.000 članova Hrvatske demokratske zajednice Ličko-senjske županije želi na čelu stranke imati istinskog domoljuba, istinskog HDZ-ovca, čovjeka koji ima iza sebe mentalitet pobjednika, čovjeka koji zna kako stranka treba funkcionirati u ovo vrijeme, čovjeka isto tako koji je prihvatljiv općoj javnosti i čovjeka koji će znati povesti HDZ u iduće pobjede. Želim još jednom napomenuti da ne smijemo podleći pritisku medija koji eventualno žele promovirati nekog od nas. HDZ-ovci će odlučiti tko će biti, a 10.000 članova Ličko-senjske županije su pripravni, na nogama su, i izabrat će najboljeg', poručio je Milinović.

433400,433431,433312,433267