ODLUKA PREDSJEDNIŠTVA

Milanović objavio kako će glasati u Saboru i prognozirao novi trik HDZ-a

15.06.2016 u 13:38

Bionic
Reading

SDP želi izbore što prije i glasat ćemo za opoziv premijera i pad Vlade, kazao je šef te stranke Zoran Milanović nakon što je Predsjedništvo SDP-a održalo sjednicu u sjedištu stranke na Iblerovu trgu, a za odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u slučaju Tomislava Karamarka poručio je da ona SDP-u nije bitna jer je 'ovo postalo ozbiljnija stvar od sukoba interesa'

Prijave za sudjelovanje u raspravama o prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću i prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku su spremne, javljaju novinari iz Sabora, a Milanović je konačno iznio stav svoje stranke: 'SDP će sutra u saboru glasati za odlazak vlade, ako točka doista bude na dnevnom redu. Naš cilj su novi izbori i odlazak cijele ove Vlade, nebitno je tko je vodi, o tome je sada razgovaralo predsjedništvo SDP-a i donijeli smo jednoglasnu odluku'.

Moguće je, doduše, upozorio je Milanović i da 'glasanje o opozivu premijera skinu sa dnevnog reda. Sve je moguće, oni mijenjaju mišljenje svaki dan'. 'Ovo je loša, opasna Vlada i mi ćemo glasati za odlazak. Jest da je ljeto, ali građanima je ovo važna stvar, a što se nas tiče izbori mogu biti odmah, spremni smo već 15. srpnja. Zemlja treba dobiti Vladu i jasniji izborski rezultat i nadam se da će predsjednica voditi računa o tome što građani žele'.

Milanović je istaknuo i kako nitko od njih u ovome ne uživa te poručio kako bi bilo 'fer da posljedice snose oni koji su krivi'. Kazao je i da nisu u kontaktu ni s Mostom, niti s HDZ-om. Ni s kim ne razgovaramo, ni s Mostom ni s HDZ-om. Ja razgovor ne bih odbio, ali kontakata nema. Most je donio odluku da ide s HDZ-om i sada bi bilo dobro da posljedice snose samo oni, ali to se proširilo'.

Naglasio je i da Most mora sam odlučiti hoće li podržati inicijativu za raspuštanje Sabora: 'Neka sami izraze svoju volju. Nadam se da neće dopustiti vlastito čerupanje, nastavak nereda i sramoćenje Hrvatske. Most je donio krivu odluku kada je odlučio ići s takozvanom Domoljubnom koalicijom u kojoj ima svega i svačega i moraju biti svjesni da su tu odluku donijeli sami'.

Komentirajući pak najave iz HDZ-a da će Tomislav Karamarko podnijeti ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade nakon što Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donese odluku, Milanović je poručio da je to trebao učiniti ranije, ali i podsjetio da još uvijek ne znamo hoće li Karamarko podnijeti ostavku.

Očekujući odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Milanović je poručio da ona SDP-u nije bitna jer je 'ovo postalo ozbiljnija stvar od sukoba interesa'.