BIVŠI BRISELSKI ATAŠE

'Službenik od 26 sekundi' nema ni sobu ni stol!

23.07.2014 u 12:41

Bionic
Reading

Službenik zbog kojeg se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova našlo na 'stupu srama' zove se Andrija Raspudić i bivši je ataše iz misije RH pri EU u Bruxellesu, doznaje Večernji list

O 'službeniku od 26 sekundi' progovorio je i njegov odvjetnik Mate Knezović, no nije htio otkriti ime klijenta.

'Na poslu je '26 sekundi' jer nema ni stol ni sobu. Može samo stajati na hodniku', kaže Knezović za Večernji list.

Raspudić se, kaže, 2013. vratio u Zagreb, no Ministarstvo nije htjelo podmiriti troškove njegovog povratka te dug za najam stana u Belgiji.

'U Zagrebu je dobio kontradiktorna rješenja o mjestu na koje se raspoređuje, a nijedno nije u skladu s njegovim znanjem i obrazovanjem. Kao da stavite pilota na mjesto dimnjačara', pojašnjava odvjetnik.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Podsjetimo, nakon objave liste poslodavaca koji ne isplaćuju plaću pozornost je izazvalo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova koje se na popisu našlo zbog jednog radnika. U MVEP-u su odmah reagirali i kazali da doista radniku ne isplaćuju plaću, ali mu uplaćuju doprinose. Pojasnili su da radnik provodi na poslu 26 sekundi, a unatoč razgovorima, nije prihvatio raspoređivanje na drugo mjesto poslije isteka mandata. Zbog toga što se radi o službeniku na njega se odnosi Zakon o državnim službenicima te je u skladu s tim protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog lake povrede službene dužnosti.