NAJAVLJENE NOVE SMJENE

Mesić predlaže da vojni objekti postanu zatvori

15.12.2008 u 14:34

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je zajedno s ministrom pravosuđa Ivanom Šimonovićem obišao Kaznionicu u Požegi

POŽEGA - Nakon kraćeg sastanka s upraviteljem požeške Kaznionice, u kojoj trenutačno izdržava kaznu oko 300 osoba, predsjednik Mesić, ujedno predsjednik Komisije za pomilovanja, dao je potporu reformi pravosuđa i zatvorskog sustava.

Ubuduće će, rekao je Mesić, svi zatvorenici biti izjednačeni, te ničija pozicija ne može ovisiti o tomu kakva je financijskog stanja. Na žalost, do sada je toga bilo, tako da su mnogi koji su bili dobro financijski situirani ili moćni izvan zatvora to ostali i u zatvoru. Toga više ne će biti, poručio je.


Mesiću je uručena čokolada od 6 kilograma

Predsjednik je također kazao kako je trebalo malo više iskoristiti neke vojne prostore, neperspektivne za vojsku, i pretvoriti ih u objekte za izdržavanje zatvorskih kazna.

Ministar pravosuđa Šimonović danas je u Požegi najavio da će se sutra u Zagrebu na zajedničkom sastanku svih upravitelja zatvora i kaznionica nakon rotacije analizirati stanje u svakoj ustanovi. "I bit će donesene mjere za sređivanje stanja, što znači da su utvrđene neke protupropisnosti, protuzakonitosti, a produbljenim uvidom izvidjet će se jesu li počinjena i određena kaznena djela. Bit će to iscrpna analiza, posljedica koje će biti među ostalim, i neke suspenzije, stegovni postupci i smjene, a hoće li biti kaznenog progona, još ćemo vidjeti", rekao je Šimonović.

Predsjednik Mesić u pratnji požeškoga gradonačelnika Zdravka Ronka boravak u Požegi nastavio je posjetom prehrambenoj industriji "Zvečevu".

Potom će se u požeškoj Gradskoj kući susresti s roditeljima i novorođenim bebama. U prigodi akcije "Nitko ne smije biti sam" predsjednik Mesić će se susresti sa starijim osobama Požeško-slavonske županije, a bit će nazočan i svečanoj akademiji Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac 1898."