Hrvatska RAZMJENA ISKUSTAVA

Adlešič u Srbiji o borbi protiv nasilja

Potpredsjednica vlade Republike Hrvatske Đurđa Adlešič u ponedjeljak se u okviru posjeta Srbiji sastala sa srbijanskom ministricom mladeži i športa Snežanom Samardžić Marković, a tema susreta bila je razmjena iskustava u borbi protiv nasilja, posebice nasilja na športskim terenima

BEOGRAD/ZAGREB - Kako je priopćeno iz srbijanskog ministarstva mladeži i športa, dvije su političarke razgovarale o zakonima, suradnji zakonodavne i izvršne vlasti te preventivnim mjerama, a dogovoreni su i modeli zajedničkog djelovanja odnosno razmjene iskustava.

Adlešič je u ponedjeljak nazočila i sastanku država potpisnica okvirnog sporazuma o porječju rijeke Save.

Po priopćenju ureda za odnose s javnošću hrvatske vlade, Adlešič je u govoru na tom sastanku naglasila da je Hrvatska, svjesna komparativnih prednosti savskog porječja, od početka snažno podržavala inicijativu suradnje u porječju Save i zauzimala se za temeljno načelo djelovanja na promicanju prekogranične suradnje radi postizanja uvjeta za održivi razvitak.

U nedjelju, prvog dana posjeta Srbiji, Adlešič se sastala s predstavnicima hrvatske manjine u Petrovaradinu, u blizini Novog Sada, kojima je prenijela odlučnost Hrvatske da im pomogne očuvati nacionalni identitet. Na tom su sastanku predstavnici hrvatske manjine istaknuli da ta zajednica ima problema u ostvarivanju prava na izravnu zastupljenost u srbijanskoj skupštini, na pristup pokrajinskome i nacionalnome radijskom i TV servisu, a upozorili su i na neriješeno takozvano bunjevačko pitanje kojim se bački Hrvati umjetno dijele na Bunjevce i Hrvate.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još