NEMA MIRA

GROZD se žali: Mediji podržavaju Jovanovića!

03.01.2013 u 11:06

Bionic
Reading

Udruga Glas roditelja za djecu (GROZD) danas je prozvala dio medija zbog, kako ističu, sudjelovanja u nastojanjima ministra znanosti obrazovanja i sporta Željka Jovanovića da oteža rad te udruge koja, tvrde, argumentirano iznosi stav jednog dijela civilnog društva u Hrvatskoj

Ministar Jovanović zloupotrebljava svoju poziciju političke moći kako bi u javnosti ocrnio, difamirao i etiketirao našu udrugu jedino zato što javno izražavamo neslaganje s načinom uvođenja i sadržajem četvrtog modula zdravstvenog odgoja te namjerno ignorira činjenicu da iza javnih nastupa udruge GROZD stoji više od 40.000 njenih podupiratelja, uglavnom roditelja, naglašavaju u priopćenju.

Toj zloupotrebi političke moći, represiji i prijetnjama pridružili su se, tvrde u GROZD-u, i brojni mediji nekritičkim ponavljanjem ministrovih neutemeljenih optužbi, jednostranim izvješćivanjem ili neizvješćivanjem o toj za javnost zanimljivoj temi, stavljanjem izjava predstavnika GROZD-a u netočan kontekst te objavljivanjem detaljnih, osobnih informacija o predstavnicima udruge GROZD-a.

Jovanović Na Facebooku o pijanoj djeci

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u svom je stilu na Facebooku komentirao vijesti iz Splita, ali i cijele Hrvatske o velikom broju pijane djece u novogodišnjoj noći.

'Ne ne treba nam zdravstveni odgoj...! Gdje su bili Grozd, Crkva, Čičak dok su 13-godišnjaci 'trusili tekile'?', upitao je ministar Jovanović.

Takva zloupotreba medijskog prostora osobito je zabrinjavajuća jer podsjeća na metodologiju kojom se komunistički sustav obračunavao sa neistomišljenicima, ističu u toj udruzi dodajući kako se na taj način svim građanima želi poručiti da ne smiju razmišljati različito od ministra Jovanovića.

Kad bi ministar dozvolio slobodu da različito razmišljamo, prihvatio bi naš prijedlog i uveo dva programa, a s tim bi rješenjem trebali biti zadovoljni svi jer bi svatko odabrao onaj program koji smatra boljim, drže u GROZD-u.

Traže trenutnu suspenziju programa zdravstvenog odgoja, pripremu dva programa uz poštivanje znanstvene procedure i pravila struke, te odgovarajućeg rasporeda tema prema dobi djece i uvođenje dva programa zdravstvenog odgoja i time osiguravanje prava na izbor svim roditeljima.