ODBIJENICA NA STOLU

Oštra poruka iz SDP-a o Možemo: 'Pobjeda na izborima bila im je u drugom planu'

28.06.2023 u 19:23

Bionic
Reading

Član Predsjedništva SDP-a, Željko Jovanović, gostovao je u Dnevniku N1 gdje je komentirao odbijenicu od strane Možemo da idu u zajedničku koaliciju

Jovanović kaže za N1 da je sjednica Predsjedništva bila radna. “Odluka stranke Možemo nije tako dramatična kao što se pokušava pokazati. Oni su to donijeli u interesu svog rasta. Mi smo mislili da je koalicija dobra da se HDZ sruši s vlasti. SDP je najjača oporbena stranka i koja nosi odgovornost da se pobjedi HDZ. Uvijek smo na izborima davali dio sebe drugima da bismo pobijedili HDZ”, rekao je.

“Najjači nudi ruku suradnju i mi smo ponudili suradnju jer smo smatrali da je to u interesu Hrvatske. SDP uvijek stavlja interes Hrvatske na prvo mjesto, a ne stranke. Odluka koju je donio Možemo je u interesu njih jer oni žele sebe profilirati, a pobjeda na izborima im je bila u drugom planu”, dodao je.

Što se tiče točkaste koalicije kaže da su jedna od rijetkih stranka koja može izaći sama. “Naša je odgovornost srušiti HDZ s vlasti. Ako postoji snaga koja nam može u tomu pomoći, mi smo otvoreni. Stranačka tijela će procijeniti ovisno o izbornim jedinicama”, smatra Jovanović.

“Možemo izaći zajedno, ali ako u nekoj izbornoj jedinci postoji opcija koja će donijeti više glasova, mi smo otvoreni”, napominje. “U Zagrebu ćemo postupati po principu točkaste suradnje, dakle sve što mislimo da je u interesu građana Zagreba ćemo podržati”, rekao je.

  • +2
Možemo donio odluku o izlasku na izbore Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Što se tiče ostavke predsjednika Peđe Grbina, kaže da će on staviti mandat na raspolaganje ako bude bilo potrebno nakon super-izborne godine 2024.

“On je kandidat za premijera i siguran sam da ćemo ostvariti najbolji izborni rezultat, a logično da onaj tko ostvari najbolji rezultat vodi glavnu riječ”, dodao je.