Hrvatska DRAMA NA ŽITNJAKU

Spriječen pad vlaka u Savu

  • Autor: tportal.hr
  • 31.3.2009 8:48:47
  • 31.3.2009 7:30:00

Teretni vlak je desetak minuta prije jedan sat u noći na utorak zbog iskrivljavanja betonskog potpornja zastao na Željezničkom mostu Žitnjak u Mičevcu

Postojala je velika opasnost od propadanja vlaka u rijeku Savu, strojovođa je odmah izvučen iz vlaka i odveden na sigurno, a brzom i efikasnom akcijom policije, vatrogasaca i Hrvatskih željeznica katastrofa je spriječena, izvijestio je Večernji list.

Zbog ulegnuća mosta, teretni vlak koji se kretao iz Ranžirnog kolodvora u Zagrebu prema Sesvetama, s lokomotivom i dijelom vagona prešao je most, a dio vagona se zaustavio na mostu.

Nakon što su na mjesto nesreće stigle ekipe HŽ-a, MUP-a i vatrogasnih postrojbi, preostali vagoni na mostu povučeni su oko 1.15 sati natrag u Ranžirni kolodvor. Večernji je objavio da se kompozicija vlaka sastojala od elektro mašine koja je za sobom vukla cisterne i TAG-ove odnosno teretne vagone za prijevoz rasapnog tereta kao što su pšenica i ječam.

Navodno je nekoliko minuta prije ovog vlaka tim istim mostom prošao još jedan teretni vlak.  Djelatnici HŽ-a se pitaju jesu li istinite priče da se ispod tog mosta godinama vadio šljunak iz rijeke Save i da je to bio razlog ove potencijalne katastrofe.

Boris Kovačev / CROPIX

 

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još