Hrvatska SUKOB OKO FIMI MEDIE

Opet iskrilo između Lovrić i Petir

Većinom glasova vijećnika na današnjoj sjednici sisačko-moslavačke Županijske skupštine prihvaćeno je izvješće o radu županice Marine Lovrić-Merzel od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine

Prije glasovanja održana je rasprava tijekom koje je oporbena vijećnica HSS-a i saborska zastupnica Marijana Petir aktualizirala trošenje novca iz županijskoga proraračuna za članove radnih tijela županice, o čemu su u posljednje vrijeme nekoliko puta pisali mediji.

Petir tvrdi kako iz proračuna županije oko milijun kuna na godinu odlazi za naknade članovima radnih tijela županice, a taj se novac, po njezinu mišljenju, može usmjeriti za stipendije, liječenje i pomoć potrebitima te za potporu poljoprivrednim proizvođačima kojima je ona nužna zbog uvjeta koji su utvrđeni europskim zakonodavstvom.

Županica Marina Lovrić-Merzel ustvrdila je kako su članovi radnih tijela stručni ljudi kojima treba platiti njihov rad i kako je 'sve što županija odrađuje transparentno'. Sisačko-moslavačka županija ima rezultate, što se za državu opterećenu aferama i malverzacijama ne može reći, dodala je.

Županica Lovrić-Merzel pozvala je mjerodavne institucije da istraže moguću odgovornost Marijane Petir kao članice Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, čiji je direktor Vinko Mladineo u pritvoru zbog sumnje u zloporabu položaja i ovlasti radi isplate 5,6 milijuna kuna tvrtki Fimi mediji. Odluku, po mišljenju županice Lovrić-Merzel, o poslovima s tvrtkom Nevenke Jurak mogao je donijeti samo Upravni odbor, a ne Mladineo samostalno, jer je riječ o iznosu većem od pet milijuna kuna.

Marijana Petir ustvrdila je suprotno ističući kako poslovanje s Fimi medijom nikada nije bilo na Upravnom odboru tog fonda.

Nadzor nad poslovima fonda, zaključila je Petir, obavlja resorno ministarstvo, a ne Upravni odbor fonda.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još