VIJEĆE ZA NACIONALNU SIGURNOST

Državni vrh ni riječi o Sanaderu

14.12.2010 u 14:04

Bionic
Reading

Pod predsjedanjem predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i predsjednice Vlade Jadranke Kosor održana je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost u Uredu predsjednika na Pantovčaku u četvrtak

Na sjednici je donesen zaključak kojim je prihvaćen Nacrt strategije nacionalne sigurnosti koji će se uputiti u javnu raspravu u trajanju od 30 dana, navodi se u priopćenju koje je potpisala pročelnica Odjela za informiranje Ureda predsjednika. Nakon javne rasprave, navode dalje, Vlada će organizirati i okrugli stol o Nacrtu prije nego što bude upućen u Hrvatski sabor.

U priopćenju se navodi dalje da su prihvaćene godišnje smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2011. godinu.

Također, prihvaćeno je izvješće o aktivnostima Državnog odvjetništva, Ministarstva unutrašnjih poslova i sigurnosno-obavještajnih agencija u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije te istaknuta važnost intenziviranja daljnje borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije koje predstavljaju ugrozu za nacionalnu sigurnost RH. O slučaju bivšeg premijera Ive Sanadera koji u austrijskom zatvoru čeka izručenje Hrvatskoj, sudeći prema informacijama odaslanim javnosti putem priopćenja, nije bilo ni riječi.