PODIVLJALI VRBOVČANIN

Policajcima prijetio nožem, sjekirom i traktorom

24.08.2014 u 18:10

Bionic
Reading

PU zagrebačka danas je izvijestila da je pritvoren četrdesetčetverogodišnjak koji je u petak u svom domu u Vrbovcu verbalno i sjekirom prijetio policijskim službenicima, te traktorom pokušao udariti policajca, oštetivši pritom policijsko vozilo.

U dom osumnjičenog G.B. policijski službenici došli su u petak oko 17,40 prikupiti obavijesti. Tijekom razgovora, osumnjičeni je počeo prijetiti policajcima, uzeo nož i sjekiru, kojom je zamahivao prema policajcima, koji su na to pozvali i pojačanje.

Osumnjičeni je potom sjeo u svoj traktor, namjeravajući udariti policijsko vozilu u kojem se u tom trenutku nalazio policajac. On je uspio izbjeći izravan nalet traktora skrenuvši s ceste, pri čemu je osumnjičeni kotačem traktora zakačio i oštetio službeno vozilo.

Nakon što se policijski službenik odvezao do susjedne kuće i izišao iz vozila, do njega je traktorom ponovno došao 44-godišnjak te krenuo na njega. U nakani da spriječi nalet traktora, policijski je službenik, uz prethodno upozorenje, ispalio dva hica u zrak, nakon čega je osumnjičeni prestao s napadom i vratio se traktorom prema svom dvorištu, gdje je uhićen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Istragom je utvrđena osnova sumnje u kaznena djela pokušaja teškog ubojstva i prisile prema službenoj osobi na štetu policijskih službenika. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je pritvoren, a nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.