neobična pojava

[VIDEO] Zvijer snimljena u okolici Zagreba: 'Vjerojatno se radi o vuku, ali nešto je čudno...'

17.02.2023 u 20:01

Bionic
Reading

U Vrbovcu je preksinoć oko ponoći kod trgovačkog centra snimljen, kako se čini, vuk.

Da se vjerojatno radi o vuku, za Radio Vrbovec potvrdio je Robert Đuranec, dopredsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije. On poručuje da nema razloga za brigu.

'Teško je biti sto posto siguran samo iz ove snimke, no životinja izgleda, kreće se i ponaša kao vuk. Vuk izbjegava ljude, vjerojatno je zalutao jer njihova su staništa sve manja, a njih je sve više. Na snimci bježi, vidi se da je u panici, luta za hranom i samo traži izlaz iz grada, sigurno više nije u Vrbovcu', objasnio je Đuranec.

Da se vjerojatno radi o vuku, potvrdio je i ravnatelj ZOO Zagreb Damir Skok, koji kaže za Jutarnji list, da nije čudno vidjeti vuka u okolici Zagreba.

Procjenjuje kako je riječ o mužjaku, starom između tri i četiri godine, koji je dobrog stanja. Nema ozljede, nije pothranjen. No, nešto je ipak čudno.

'Vukovi se kreću u čoporima, a on je sam. Vjerojatno je zalutao u naselje, pa je zato uznemiren i bježi, traži šumu. Ne sjećam se kad je zadnji put zabilježen napad vuka na čovjeka, tako da, u slučaju susreta, uznemirenu životinju je najbolje pustiti da ode svojim putem. Stanovnici tog područja nemaju razloga za brigu, jer je taj vuk sad već negdje daleko, duboko u kakvoj šumi, sigurno sretan što se vratio na poznati teren, daleko od ljudi', pojašnjava Skok.