BRUTALNI OBRAČUN STOČARA

Premazali kozliće otrovom da otruju pse

02.04.2014 u 15:06

Bionic
Reading

Otrovani psi, razbacani komadi kozletine za koje se sumnja da je bila premazana otrovom prizor je koji su jutros zatekli djelatnici Parka prirode Biokovo zajedno s Elvisom Prgometom vlasnikom pasa i seoskog gospodarstva Vrata Biokova

Nakon trovanja od prije petnaest dana, kada mu je uginuo istarski gonič, Prgometu je danas uginuo njemački ovčar dok su dva psa u teškom stanju i bore se za život od kojih je jedan (na slici) tri puta bio prvak Hrvatske u ljepoti.

'Dok veterinarska inspekcija ne obavi svoj dio posla neće se znati o čemu je riječ, ali sve ukazuje na trovanje. Radi li se o namjeri ili slučajnosti može se samo nagađati, ali scena nije bila niti malo ugodna za vidjeti. Pretpostavljam, ali to je samo moja pretpostavka, da se radi o namjernom trovanju i lokalnom obračunu stočara. No, to je policijski dio posla i oni to tek trebaju utvrditi.

U Parku se do sada nismo susreli ovakvim slučajem pa ne vjerujem da se radi o načinu kojim se stočari žele riješiti vukova kao što se priča', kazao nam je Nenad Bekavac, ravnatelj Parka prirode Biokovo.

Brutalne fotografije na kojima psi bacaju pjenu na usta i leže u lokvama krvi iz obzira prema čitateljima ne želimo objaviti, ali riječ je o prizoru kojeg ni oni s najjačim želucem ne bi mogli podnijeti.