sanirano staklo

Skywalk na Biokovu ponovno otvoren za posjetitelje

22.08.2023 u 17:19

Bionic
Reading

Vidikovac Nebeska šetnica – Skywalk na Biokovu koji je od ponedjeljka ujutro bio zatvoren zbog oštećenja višeslojnog ogradnog stakla, u utorak poslijepodne ponovno je otvoren za posjetitelje, doznaje se u Parku prirode Biokovo

Vidikovac je ponovno otvoren nakon što je tim stručnjaka utvrdio da puknuto unutarnje ogradno staklo ne predstavlja nikakvu opasnost za posjetitelje.

Stručnjaci su i službeno potvrdili kako je potpuno siguran obilazak Nebeske šetnice izgrađene u Parku prirode Biokovo na visini od 1288 metara. Biokovska atrakcija Nebeska šetnica koju je prošle godine posjetilo oko 200.000 posjetitelja, ponovno će na kratko biti zatvorena u petak, 25. kolovoza, prilikom zamjene stakla.

O točnom terminu ponovnog zatvaranja javnost će pravodobno biti obaviještena, a do tada posjetitelji mogu bez straha uživati u šetnji među oblacima, kažu u Parku prirode Biokovo.

Inače, čelično-staklena konstrukcija s podnom plohom od stakla rađena je sukladno najvišim sigurnosnim standardima i protokolima te je redovno, prije početka svake sezone, provjeravaju stručnjaci sa splitskog Građevinskog fakulteta, ističe voditelj Parka prirode Biokovo Slavo Jakša.