KRVAVA PLJAČKA BANKE U SESVETAMA

Optužnica protiv ubojice policajca Ivana Grbavca

22.07.2009 u 14:22

Bionic
Reading

Protiv ubojice policajca i pljačkaša Reifeissen banke u Sesvetama Kazimira Dužnovića zagrebačko tužiteljstvo podiglo je danas optužnicu kojom ga, osim za teško ubojstvo i razbojništvo, tereti za ček pet pokušaja ubojstava

Ubijeni policajac Ivan Grbavac

Dužnović, koji je u pljački banke počekom svibnja rafalima iz automatske puške ubio 24-godišnjeg policajca Ivana Grbavca i ranio još četvoricu, optužen je i za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljeno posjedovanje oružja, objavilo je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Dužnović je optužen da je 5. svibnja oko 18 sati maskiran i uz prijetnju automatskom puškom iz banke otuđio veći iznos novca, a potom zapucao na policajce koji su došli na intervenciju Rafali koje je ispalio usmrtili su jednoga, a teško ranili četvoricu policajaca i pogodili automobil ispred banke u kojem su bile dvije osobe.

Tužiteljstvo je predložilo da se Dužnoviću produlji i pritvor. On je u policijskim evidencijama i prije zločina u Sesvetama bio upisan kao višestruki razbojnik, a posljednji je zločin počinio dok je bio na uvjetnoj slobodi.