potpisan ugovor

Počinje obnova zgrade željezničkog kolodvora u Sesvetama

09.04.2024 u 12:24

Bionic
Reading

HŽ Infrastruktura i tvrtka Veselčić potpisale su ugovor za radove cjelovite obnove zgrade željezničkoga kolodvora Sesvete vrijedan 297.468,62 eura (plus PDV)

Rok za izvođenje je šest mjeseci, a radovi obuhvaćaju zamjenu krovišta i vanjske stolarije, obnovu fasade, sanitarnih čvorova i instalacija, uređenje okoliša, parkirališta i čekaonice za putnike, a bit će ugrađeni i klimatizacijski uređaji.

'Sesvete – Dugo Selo dionica je s najvećim intenzitetom željezničkog prometa u Republici Hrvatskoj. Njome na dan prođe više od 200 vlakova, od kojih 140 putničkih. Prioritet nam je poboljšati kvalitetu putovanja i zadovoljstvo putnika kako bi tom najprometnijom željezničkom dionicom u državi putovali što ugodnije. To je nastavak ulaganja na ovome području nakon što smo 2021. izgradili novo stajalište Sesvetska Sopnica. U javnoj nabavi je i izgradnja dodatnog stajališta, Sesvetskih Sela', reako je predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Krši.

HŽ Infrastruktura trenutačno provodi velike projekte obnove i modernizacije željezničke infrastrukture, a uz obnovu i modernizaciju pruga radi se na obnovi kolodvorskih zgrada diljem Hrvatske, koje se većinom financiraju iz Fonda solidarnosti EU-a , Državnog proračuna Republike Hrvatske i kredita Europske investicijske banke. Za radove na kolodvorskim zgradama koji su u tijeku planirano je više od 2,2 milijuna eura.