Crna kronika NEOBIČNO NOVČANO PREBIJANJE

Despot sudsku kaznu platio novcem iz sefa svog punca Barišića?!

Ante Despot, zet bivšeg čelnika carine Mladena Barišića, koji se prošli tjedan zbog optužbi za primanje mita nagodio s USKOK-om, već je platio novčanu kaznu od 805 tisuća kuna koju mu je izrekao sud te je dogovorio plaćanje tog iznosa novcem iz sefa s dva milijuna kuna kojeg je policija zaplijenila tijekom uhićenja njegovog punca

Riječ je o novcu što se prvotno pripisivao upravo Barišiću i navodno je predstavaljao dio HDZ-ovog 'crnog fonda', iako je bio zaključan u Despotovom sefu. No, Despot je od početka tvrdio da je novac njegov, pa je tako cijeli iznos na pologu suda završio upravo uz Despotov slučaj.

Kod izricanja presude, a osuđen je na godinu i tri mjeseca zatvora, te pozamašnu novčanu kaznu zbog primanja mita, sam optuženik je odobrio da sud novac potreban za plaćanje kazne uzme od tog iznosa, piše Novi list.

I doista 805.000 kuna koliko temeljem presude Despot mora platiti sud je odmah odvojio od dva milijuna kuna zaplijenjenih u njegovom sefu. Ostatak novca Despotu će biti vraćen.
218624,124072,123993,89374
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još