pravo i pravda

Sinčić: Borimo se za suverenitet, da se odluke donose u Hrvatskoj

12.04.2024 u 13:06

Bionic
Reading

Potpredsjednik stranke Pravo i pravda Ivan Vilibor Sinčić u petak je u Rijeci istaknuo da se bore za suverenitet, što znači, kako je pojasnio, da se odluke donose u Hrvatskoj, a ne da se slušaju naredbe iz Bruxellesa ili Washingtona

Sinčić je na konferenciji za novinare rekao da se Pravo i pravda želi boriti protiv korporativne bezumne gradnje na jadranskoj obali. Mijenjan je zakon o pomorskom dobru kako bi se omogućilo velikim europskim i američkim korporacijama da dođu i, uz blagoslov Vlade, gotovo zauvijek dobiju koncesije na dio obale, gdje zagrade plaže i onemogućuju pristup, a profit odnose u svoje države, rekao je Sinčić.

U slučajevima bespravne gradnje građani zovu inspekcije, one dođu, ostave zabranu gradnje ili kaznu, a investitor pod pokroviteljstvom HDZ-a ili IDS-a ukloni tu zabranu i nastavi s gradnjom, naveo je Sinčić.

  • +3
Ivan Vilibor Sinčić i Mislav Kolakušić u Rijeci Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

"U kaznenom zakonu ima odredba o kažnjavanju bespravne gradnje i zatvorskom kaznom. Ovdje uz milost i blagoslov vladajućih struktura radi što tko hoće i tako se pogoduje mafiji i korporativnom interesu. Uvest ćemo red, provodit će se hrvatski zakoni i prestat će ova smijurija koja se događa pod blagoslovom ministra Butkovića", zaključio je Ivan Vilibor Sinčić. Sinčić i predsjednik političke stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić su se u petak družili s građanima na riječkom Korzu. Kolakušić nije sudjelovao na konferenciji za novinare.  

  • +12
Ivan Vilibor Sinčić Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek