domovinski pokret

Jurčević: Preko navodne zaštite žena, šverca se rodna ideologija

06.04.2024 u 17:03

Bionic
Reading

Kandidati koalicije stranaka Domovinski pokret, Pravo i pravda, Demokratski HSS i Zelena lista za 7. izbornu jedinicu predstavili su svoj program u subotu u Petrinji, Sisku i Kutini, a u fokusu su im demografija, borba protiv korupcije i migrantske invazije te ukidanje Istanbulske konvencije

Prvi na listi Josip Jurčević rekao je kako je 'prvi puta nakon 1990. godine na političkoj sceni prava hrvatska politička organizacija, a to je Domovinski pokret sa svojim koalicijskim partnerima'. Glavne programske odrednice te liste su, kako je rečeno, zaustavljanje demografskog sloma, borba protiv korupcije i zaustavljanje migrantske invazije. Četvrta točka je ukidanje Istanbulske konvencije. „Ta konvencija rastače hrvatski identitet, širi malodušje i potiče bijeg iz Hrvatske. Iza toga stoji zastrašujuća rodna ekipa koja se skraćeno zove Grevio.

Na pitanje kako zaštiti žene u Hrvatskoj Josip Jurčević odgovorio je kako je 'neupitno je da se preko navodne zaštite žena šverca rodna ideologija'. Po statistikama i nasilju koje se širi Hrvatskom vidljivo da njima uopće nije važna zaštita žena. Zna se kako se provodi institucionalna zaštita žena i kako se provodi preventiva. Njima nije u fokusu zaštita žena, nego preko civilnog društva, udruga koje su naslijeđene iz jugokomunizma, one ne štite žene nego postupaju diskriminacijski. One ne štite žene nego svoje ideološke srodnice, poručio je.

Mišljenja je i kako su postojeći institucijski kapaciteti dovoljni samo ih, kaže, treba usmjeriti na pravi problem. Najveći problem Hrvatske je demografski slom, istaknuo je Jurčević dodavši da je to težište programa koalicije koju predvodi Domovinski pokret.

„Zaustavit ćemo bijeg hrvatske mladosti iz Hrvatske i povratak svih koji su iselili. Nizom poticajnih mjera želimo potaknuti demografski oporavak", kazao je. Poručio je i kako sve vlasti do sada nisu imale sluha za te mjere nego su prognale pola milijuna mladih ljudi u zadnjih deset godina. Koalicija koju predvodi Domovinski pokret želi, kako kažu, zaustaviti migrantsku invaziju.

„Veleizdajnici koji sada vladaju Hrvatskom pripremaju zamjenu stanovništva da imaju nove stanovnike koji se neće buniti protiv njih“, rekao je Jurčević. Damir Markuš, kandidat iz Kutine drugi na listi DP-a i partnera u VII. Izbornoj jedinici biračima je kratko poručio „Ustani i ostani!“