'treba uvesti reda'

I Sinčić bi slao vojsku na granice: 'Ilegalni migranti slobodno se šeću Hrvatskom'

05.04.2024 u 13:46

Bionic
Reading

Ivan Vilibor Sinčić, nositelj liste koalicije Prava i pravde, Domovinskog pokreta i nekoliko stranaka u 8. izbornoj jedinici poručio je u petak da treba uvesti reda kod ilegalnih migranata jer se "šeću hrvatskim prostorom bez da ih itko bilo što pita, čineći Hrvate građanima drugog reda"

Na pitanje novinara na koji se način mogu spriječiti ilegalni ulasci migranata Sinčić je rekao da osim policije, koja je već na granicama, treba na granicu poslati što veći broj postrojba Hrvatske vojske.

"Ako razgovarate s ljudima iz policije, oni bi vrlo rado pristali da na granici budu miješane patrole u kojima bi uz policijske službenike bili i pripadnici oružanih snaga koji bi radili po njihovim uputama", kaže Sinčić.

Također je ustvrdio da je Hrvatska vojka zbog lošeg vođenja "u stanju rasula" i nema dovoljno opreme i ljudstva. Vlada je to dugo skrivala, no nakon izbijanja rata u Ukrajini otkriva se pravo stanje.

"Nažalost, mnogo je korupcija u javnoj nabavi u vojsci, ali svjesni smo činjenice da vojsku, naročito onu kopnenu, treba osnažiti i uključiti u čuvanje hrvatskih građana", istaknuo je Sinčić.

Poručio je da se zalaže za obnovu industrije i poljoprivrede jer cjelokupna hrvatska poljoprivreda propada, čak i masline i vinova loza, Ni u čemu nismo samodostatni, ocijenio je.

Govoreći o sve lošijem položaju umirovljenika, Sinčić je najavio da će povećati uplate u prvi mirovinski stup, dok je drugi mirovinski stup "sam po sebi pljačka i treba ga ukinuti".

"To što dovodimo ljude iz Nepala i Filipina, koji rade za minimalac, nije rješenje. Moramo raditi na novoj dodanoj vrijednosti, povećati plaće, povećavati broj kvalitetnih radnika, a ne privremenih koji će raditi za minimalac", dodao je.

Sinčić također kaže da ne sumnja u sjajan rezultat njihove koalicije u 8. izbornoj jedinici.