BANDIĆEV ČOVJEK OD POVJERENJA

'Pričom o prostituciji žele me diskreditirati uoči izbora'

11.03.2013 u 12:44

Bionic
Reading

'Pojavljivanje i recikliranje priče o prostituciji je u cilju moje diskreditacije uoči predizborne kampanje i o tome ne želim razgovarati', kazao nam je Zvonimir Šostar, pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo i branitelje odgovarajući na pitanje da prokomentira iskaz kojeg je, prema pisanju jučerašnjeg Jutarnjeg lista, dao u srpnju 2011. godine u USKOK-u

Riječ je, podsjetimo, o priči o elitnoj prostituciji koja je svjetlo dana ugledala u ljeto 2011. godine, u kojoj su se kao glavni akteri pojavili Nebojša Perunović Pančo, Marika Kiprijanovski i Sara Sikirić u ulazi svodnika dok su usluge davale Simona Šajn, Maja Morales, Isabella Kim Popović, Larisa Svjetličić...

Zbog zaštite identiteta, prvenstveno klijenata, cijeli sudski proces bio je zatvoren za javnost, a u konačnici je Pančo dobio je dvije godine zatvora, uvjetno pet godina i morao je vratiti 100.000 kuna, dok je  Sikirić osuđena na šest mjeseci zatvora, uvjetno dvije godine i morala je vratiti 25.500 kuna. Tijekom procesa oboje su priznali što im se stavljalo na teret.

No unatoč činjenici da je proces bio zatvoren za javnost u medije su već na samom početku postupka procurila imena navodnih klijenata, a kao jedan korisnika usluga, Sare Sikirić, koja je imala dvostruku ulogu, spominjao se upravo Šostar, jedan od najbližih suradnika gradonačelnika Milana Bandića.

'Sve je to u cilju predizborne kampanje. To što se objavljuje je dno dna', naglasio nam je Šostar.

Na pitanje tvrdi li to da je u novinama izašao izmišljeni iskaz Šostar odgovara 'ne u cijelosti' i dodaje kako ne želi o toj temi pričati jer sve što je imao za reći je rekao 'prije dvije godine u Večernjem listu'.

A razlika između iskaza danog u USKOK-u u srpnju 2011. kojeg je jučer objavio Jutarnji i intervjua danog u kolovozu iste godine u Večernjaku je u priznanju imanja seksualnog odnosa sa Sarom Sikirić

Prema iskazu danom u Uskoku i intervju u Večernjaku Šostar je priznao da je Sikirić upoznao u Opatiji na kongresu liječnika, a su s njima bili i njegov kolega Dalibor Drugović, ravnatelj Doma zdravlja Zagreb – Centar i njena prijateljica za koju misli da se zvala Lara.

'Otišli smo svi zajedno na piće, šalili se i opušteno razgovarali. Nakon određenog vremena Drugović je otišao s Larom u meni nepoznati objekt, a ja sam ostao sam sa Sarom. Sara mi je tada ispričala da ide na Ekonomski fakultet u Zaprešiću i da živi sama s majkom. Pozvao sam je u svoju sobu i nakon nekoliko pića imali smo seksualni odnos.

Ništa joj za to nisam platio i nije mi poznato je li to za mene učinio kolega Drugović jer o tome nismo ni razgovarali. Sara i ja smo nakon toga ostali u kontaktu, povremeno smo odlazili na kavu, ali seksualne odnose više nismo imali. Sara mi se požalila da ima problema oko polaganja ispita na fakultetu i molila me za pomoć', kazao je Šostar istražiteljima.

U intervju Večernjem Šostar je izjavio kako su se on i Drugović pridružili dvjema djevojkama na piću, ali i da su njih dvoje samo sjedili i pili.

'Poslije su se Drugović i ta druga djevojka udaljili. Nemam pojma kamo su otišli i što su radili, a ja sam sa Sarom, uz piće, ugodno pričao još dugo te večeri Otkrio je i da nije znao da Ispričala mi je svoju obiteljsku povijest.

Pričala je da joj mama ima butik, da studira na veleučilištu, a razgovarali smo i o njezinim zdravstvenim problemima', kazao je Šostar tada i dodao da nije cvijeće, ali da nikada u životu nije platio ili naručio seksualne usluge jer nema novca za takvo što.

Šostarovo se u žiži javnosti našao i 2004. godine kada su u javnost izašle fotografije s njegova rođendana na kojima ga zabavlja golišava striptizeta. Iako se tada spominjalo da će ga Bandić smjeniti s mjesta pročelnika to se nije dogodilo, a teško je očekivati da će se to i sada dogoditi jer je riječ o čovjeku koji kod gradonačelnika uživa veliko povjerenje.