SUĐENJE U OSIJEKU

Mamić opet radi cirkus: Ja sam tvorac borbe protiv kriminala!

27.04.2017 u 10:18

Bionic
Reading

Suđenje Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu te Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru zbog navodno nezakonitih poslova oko transfera igrača za koje ih Uskok tereti da su oštetili nogometni klub Dinamo za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za oko 12 milijuna, počelo je danas na Županijskom sudu u Osijeku

Optuženici od početka tvrde da su nevini, da nikakva šteta nije počinjena, a Zdravko Mamić je u više navrata ponovio kako je riječ o politički motiviranom procesu.

Na suđenje, koje je počelo čitanjem optužnice, došli su Zdravko Mamić, Damir Vrbanović i Milan Pernar, dok je Zoran Mamić službeno odsutan.

  • +3
Zdravko Mamić u sudnici Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjić

Nazočni su se izjasnili kako se na smatraju krivima. No, na upit suca Darka Krušlina je li razumio optužnicu, Zdravko Mamić je odgovorio kako ju ne razumije, ali zna što mu se stavlja na teret te da se ne smatra krivim.

'Ovo je najgnjusnija laž u životu, ne želim ih slušati!'

'Ovo je najgnjusnija laž u životu. Ne želim slušati te laži', odgovorio je sucu Zdravko Mamić koji je potom rekao da je razumio optužnicu.

Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković prilikom uvodnog govora rekla je kako će tijekom dokaznog postupka negirati tvrdnje USKOK-a jer su rezultat krive interpretacije i nepoznavanja regulative između kluba i igrača. 

Mamić je u sudnicu stigao s Dinamovom podjelom transfera u kojem se nalazi 57 ugovora koje je nogemetni klub napravio prije nego li je on, kako je rekao Mamić, postao predsjednikom, s ciljem dokazivanja kakva je bila praksa. 

'Tvorac sam ovog novog uspješnog Dinama, on je plod moje borbe. Tvorac sam borbe protiv kriminala!', rekao je Mamić prije nego li mu je sudac oduzeo riječ.  

  • +2
Zdravko Mamić dolazi na sud Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjić

Mamića je na ulasku u zgradu osječkog županijskog suda, na koji je slučaj prebačen zbog njegova prijateljstva s nekoliko sudaca zagrebačkog Županijskog suda, pozdravila jedna Osječanka i zaželjela mu sreću. Ista ga je gospođa dočekala i prilikom izlaska iz zgrade nakon čega se obratio novinarima podsjetivši kako je u Dinamo došao krajem 2002. godine kada je i 'Bog digao' ruke od njega. Još jednom je izvadio dokument 'Dinamova podjela transfera' te napomenuo kako se unutra nalazi 57 ugovora poznatih imena prije njegova dolaska u klub čime se dokazuje 'što je bilo pravilo i praksa' te da su jedina dva transfera na koje je plaćena porez onaj Dejana Lovrena i Luke Modrića. Dodao je kako se miješa odnos između Dinama, Luke Modrića i dokumentacije u tom slučaju te sporazuma kojega je on potpisao s Modrićem kao privatni ulagač u njegovu karijeru. 

Dejan Lovren svjedočit će krajem svibnja

'Što se tiče podjele transfera, paradoksa li, u Optužnom vijeću sjedio je član, bivši predsjednik Suda u Osijeku, Ninoslav Ljubojević s kojim sam u ovom sudu dogovorio, dok je bio na poziciji predsjednika, podjelu transfera oko njegova sina. I sada mi taj čovjek sjedi u Optužnom vijeću. No, šutio sam jer znam da sam prav', zaključio je Mamić

Suđenje se nastavlja sutra, a 29. svibnja na klupi za svjedoke ispitat će se nogometaš Dejan Lovren i njegovi roditelji. 

Zdravka Mamića je pred sudom dočekala jedna Osječanka i zaželjela mu 'svu sreću'
Dolazak Damira Vrbanovića na Županijski sud u Osijeku