bjegunac od pravosuđa

Mamić: Milanović je baraba s ulice, a da nema Plenkovića, Hrvati bi se kuhali u loncima

28.03.2024 u 09:52

Bionic
Reading

Nakon godinu medijske šutnje Zdravko Mamić, bivši šef zagrebačkog Dinama koji je od hrvatskog pravosuđa pobjegao u BiH govorio je za Dnevni Avaz odnosno za njih TV kanal

Dok u Hrvatskoj na drugom suđenju u aferi 'Dinamo 2' bivši igrači kluba iz Maksimirske 128 imaju amneziju kako su dobivali keš na ruke od Zdravka Mamića, bjegunac od hrvatskog pravosuđa i pravomoćno osuđena osoba u intervjuu se požalio se kako je nema ništa. Komentirao je i političku situaciju u Hrvatskoj, njegovog prijatelja Turudića, HDZ, SDP.

'Ne poznajem čovjeka kojem je više novca prošlo kroz ruke, a da je siromašniji od mene. Ja danas nemam ništa. Imam ime i prezime, imovine nemam, nula, račun ni u jednoj banci ne mogu otvoriti, ni u Europi, ni u BiH', požalio se Mami na Avaz TV.

Komentirao je aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj.

'Iako sam pod Milanovićvim režimom prognan i njegovi ljudi su me progonili. Milanović je baraba s ulice i on mi je simpatičan. On ima dovoljno karaktera i muda i kad god ga je netko pitao za mene i on je izrekao niz komplimenata (...) Ono što mu zamjeran, zamjeram mu kao pravniku je da nije ukazao da je ovo protiv mene politički montiran proces iako on nema nikakve ovlasti. Dobro je ovo što radi s ovim kriminalcima u pravosuđu i Ustavnom sudu i tu ima moju punu podršku. Puno prije sam od njega na to ukazivao, ali su on i drugi tada šutili. Ali kad zaigra mečka pred njihovim vratima - e, onda je drugačije', rekao je Mamić.

Naveo je da se s Milanovićem ne slaže u osudi Ivana Turudića, novoizabranog glavnog državnog odvjetnika jer on je,kako je rekao, čestit i dobar čovjek.

'Nije ništa slabiji i nečestitiji od zlikovaca u DORH-u. Prije njega su bili zlikovci u Državnom odvjetništvu, a on je častan, dobar, obiteljski čovjek. Mogu reći da mi je prijatelj, a to mu sada radi probleme. Ali nije on guzica, taj ne okreće leđa - taj je neustrašiv! Ne bore se oni jer on ima mana - pa prošao je sve sigurnosne provjere. Boje se jer dolazi po prvi put netko izvan njihovog sustava koji im remeti redove i neka budu sigurni da će ih puno zakukati. Jadna im majka kad uzme uzde u svoje ruke jer je vrstan pravnik i neustrašiv frajer. Siguran sam da će biti na ponos pravde i istine', rekao je Mamić.

Osvrnuo se i na Andreja Plenkovića.

'Da nema njega, Hrvati bi se kuhali u loncima za ručak. Školovan je i obrazovan političar i kad god je kriza, on je ona tableta za smirenje. Jedan od rijetkih Hrvata koji nije lopov, ali su lopovi oko njega. Mnogi su to zloupotrijebili, osam godina vodi državu iako nije normalno da mu ode iz Vlade 32 ministra. Znači da je loš trener, lai o njemu sve najbolje iako on ne da da se meni pomogne. Imamo istog frizera, ja sam bio hodajući Bog u Hrvatskoj, i kod frizera sam mu rekao da sam ponosan što ga poznajem (...) Zamjeram mu što ne dozvoljava da mi se pomogne, iako zna da je sve oko mene montirano. Mislio sam da imam neku simpatiju kod njega, ali svi ga se boje i on neće da mi se po zakonu pomogne. Neka im je i njemu i Milanoviću na savjest, ali ja baš zbog njih prvi put neću izaći na izbore jer ne znam za koga više želim da pobijedi', zaključio je Mamić dodavši da je zbog Milanovića i Plenkovića odlučio da ovaj put neće izaći na izbore jer ne zna za koga bi odnjih dvojice volio da pobijedi.