predizborna koalicija

Most i Suverenisti u 5. izbornoj jedinici očekuju barem dva mandata

27.03.2024 u 15:52

Bionic
Reading

Koalicija Mosta i Hrvatskih suverenista predstavila je u srijedu svoju listu za 5. izbornu jedinicu za predstojeće parlamentarne izbore na kojima očekuju da će osvojiti barem dva saborska mandata

Prvi na listi Mosta i Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček ustvrdio je da su u prošlom sazivu Hrvatskog sabora zastupnici te dvije stranke bili najaktivniji saborski zastupnici. Kazao je kako su uz najviše amandmana i zakonskih prijedloga bili uz hrvatski narod kada je bilo najteže, odnosno u vrijeme covid potvrda, za zaštitu hrvatske kune u vrijeme velikih poskupljenja nakon uvođenja eura, kao i u vrijeme epidemije afričke svinjske kuge.

"Plan nam je postaviti Hrvatsku vojsku na granice, a prema potrebi i zaštitnu ogradu radi zaštite od ilegalnih migranata. Također planiramo uvođenja kvota za strane radnike jer ih trenutno imamo 200.000. Vladajući su uspjeli u osam godina otjerati 400.000 Hrvata, pa sada radnike uvozimo iz dalekih azijskih zemalja, tako da će u idućih nekoliko godina preko 20 posto naših građana biti stranci", rekao je Pavliček.

Najavio je da će obznaniti "crne liste" trgovačkih lanaca koji „gule kožu” hrvatskim građanima te im ukinuti subvencije za struju i plin. Borit će se i za demografsku obnovu Hrvatske, univerzalni dječji doplatak, lakše i povoljnije stambene kredite za mlade obitelji, institut majke odgojiteljice za majke s troje i više djece.

  • +2
Suverenisti i Most predstavili kandidate za 5. izbornu jedinicu Izvor: Pixsell / Autor: Borna Jakšić

"Najvažnije je osloboditi hrvatske institucije od ralja politike kako bi konačno bile neovisne, birati državnog odvjetnika dvotrećinskom većinom u Saboru i voditi borbu protiv političke korupcije koja je Hrvatsku bacila na koljena", kazao je Pavliček. Za koaliciju Domovinskog pokreta rekao je kako su joj na čelu većinom ljudi koji su bili dio HDZ-a dok je za Mislava Kolakušića ustvrdio da je bio za uvođenje ćirilice u Vukovar. Druga na listi je organizacijska tajnica Mosta Kristina Bakula koja je rekla da je u političku borbu ušla zbog demografske devastacije Slavonije i Srijema.

"Želim da kolodvori, na kojima sam se i sama opraštala s mnogim svojim visokoobrazovanim prijateljima, postanu mjesta povratka i dolaska u našu Slavoniju i Srijem", kaže Bakula.

  • +32
Most, Hrvatski suverenisti, Nezavisna lista mladih i Hrvatske konzervativne stranke predali kandidacijske liste Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL