'nenavezani i slobodni'

Petrov otkrio što će učiniti ako Most bude jezičac na vagi između SDP-a i HDZ-a

26.03.2024 u 20:25

Bionic
Reading

'Mi smo jedini koji nikome ne dugujemo nikakve usluge, koji smo nenavezani i slobodni. Ono što smo napisali u programu je zaista provedivo i mi ćemo to napraviti. Mi to jedini možemo', rekao je predsjednik Mosta Božo Petrov

Božo Petrov, predsjednik Mosta rekao je kako će Marija Selak Raspudić nostiti prvu izbornu jednicu te dodao kako imaju žena na listama.

'Po tom pitanju nikada nismo prekršili zakon, a s nama su i muškarci i žene pisali program, surađivali s nama. To koliko je netko negdje zastupljen, pa će netko ići pokazivati svoju ideologiju pokazivajući i crtajući. Mislim da trebate biti na listi zato što ste sposobni, a ne zato što ste ženskog spola', komentirao je Petrov za Dnevnik Nove TV je li u Hrvatskoj politika inače rezervirana za muškarce.

Kaže da treba birati 'one koji su sposobni', a ne jesu li muškarci ili žene.

Otkrio je što će učiniti, ako Most bude jezičac na vagi SDP-ove ili HDZ-ove vlasti.

  • +32
Most, Hrvatski suverenisti, Nezavisna lista mladih i Hrvatske konzervativne stranke predali kandidacijske liste Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Ako nas budu trebali, podržat će našeg kandidata i naš program. Ako žele zemlju bez korupcije, u kojoj se promiču obiteljske vrijednosti, a ne rodna ideologija i woke ludilo, ako žele zemlju u kojoj se poštuje privatno vlasništvo i slobodno tržište, onda će se oni nama obratiti", rekao je.

Na pitanje kako će moći išta uvjetovati ako, na primjer, SDP osvoji 60 mandata, a Most 20.

'Trebaju li nas? Ja uopće ne uvjetujem, oni su ti koji se nama mogu obratiti. Ako nam se obrate, to će biti na naš način. Imamo svog kandidata i najboljeg od svih. On je jedini bio beskompromisan i otvarao afere, za razliku od Andreja Plenkovića ili Zorana Milanovića, koji se sad probudio iz zimskog sna', ustvrdio je.

Petrov misli da je realno da neka veća stranka podržati Nikolu Grmoju.

Ove godine Petrovu će isteći mandat na čelu stranke, a zbog statutarnih ograničenja više neće moći biti predsjednik.

Petrov smatra da je 'dobro da se ljudi rotiraju'.

Na kraju se osvrnuo na predizbornu pjesmu Mosta u kojoj Nikola Grmoja repa.

'Imam i ja niz hobija, ali Nikola je puno više ekstrovertiran od mene', otkrio je.