na osobni zahtjev

Milanović razriješio pročelnika Kabineta predsjednika RH

02.05.2023 u 16:31

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović donio je odluku o razrješenju pročelnika Kabineta predsjednika Republike Hrvatske Bartola Šimunića, priopćili su iz Ureda predsjednika

Bartol Šimunić razriješen je dužnosti pročelnika Kabineta predsjednika Republike Hrvatske na osobni zahtjev, poručuju iz Ureda predsjednika.

Odluka o razrješenju stupila je na snagu 29. travnja 2023. godine.

Šimunić je i za Večernji list kratko prokomentirao okolnosti svog odlaska nakon tri godine. Sada već bivši pročelnik Kabineta potvrdio je kako je dobio odličnu ponudu za posao zbog koje odlazi u privatni sektor, a objasnio je i kako se nakon dugo premišljanja odlučio za taj korak. Za rad u Kabinetu Šimunić je naveo kako ''može reći da mu je to bilo prekrasno iskustvo s odličnim ljudima''.

Bartol Šimunić je, nakon što je Milanović preuzeo predsjednički mandat, prvo imenovan za pomoćnika glasnogovornika na Pantovčaku, a kasnije za pročelnika Kabineta predsjednika.

Rođen je u Zadru, ali je porijekom iz Bibinja. Stručnjak je za digitalni PR, a prije dolaska na Pantovčak bio je šef digitalnih komunikacija SDP-a, a jedno vrijeme bio je i glavni tajnik bivše stranke Miranda Mrsića Demokrati.