osipanje

Lijevu koaliciju predvođenu SDP-om napušta i stranka političkog teškaša?

19.03.2024 u 20:44

Bionic
Reading

Nakon što su danas Fokus i IDS, te još ranije Radnička fronta napustile SDP-ovu koaliciju za parlamentarne izbore koji su pred nama, čini se da bi još jedna stranka mogla njihovim putem.

HRT neslužbeno doznaje da mjesta na listama najveće oporbene stranke neće biti niti za Reformiste Radimira Čačića, a da bi službena objava toga trebala biti sutra.

Čačić je za N1 rekao da su koaliciji stava da treba smijeniti ovu kriminalnu vlast i da će svi sudjelovati u zajedničkoj vladi ako dođe do toga. ''Model našeg izlaska ćemo dati nakon što se pregovori završe i pregovori su završili tako da smo mi vrlo tvrdo, jer SDP je s promjenom ove paradigme dobio jednu novu poziciju, što nije dobro za one koji se nalaze u tom žrvnju. SDP-u su narasli apetiti, ali to je realno'', rekao je Čačić.

Katarina Peović, predsjednica Radničke fronte, gostovala je u Dnevniku Nove TV gdje je govorila o rasipanju koalicije oko SDP-a. Peović kaže da je njezina stranka izašla iz koalicije jer je pet liberalnih stranaka uvjetovalo svoj ostanak odlaskom Radničke fronte.

"To su bili Centar, IDS, Fokus, Reformisti i PGS. Nakon toga došao je naprasito Milanović. Mislim da izlazak Radničke fronte i dolazak Milanovića pod ucjenom 5 liberalnih stranaka puno govori o toj koaliciji.

Milanović kada je bio premijer, bio je okrutan premijer pred radnicima. Donio je jedan od najgorih Zakona o radu, zbog kojih smo mi došli na prvo mjesto po nesigurnim ugovorima o radu.

On je donosio zakone o predstečajnim nagodbama gdje su tajkunima oprošteni dugovi, a radnici su završili na ulici. Privatizirao je sve što se dalo privatizirati i ono što se nije trebalo privatizirati poput brodogradnje", kazala je Peović za Dnevnik Nove TV.