MIGRACIJSKA VRSTA

Kakvi su to moljci okupirali finale Eura?

11.07.2016 u 18:04

Bionic
Reading

Jučerašnje finale Europskog nogometnog prvenstva između Francuske i Portugala obilježila je ozljeda i (pre)rani izlazak portugalske zvijezde Cristiana Ronalda, ali i još nešto – tisuće i tisuće velikih moljaca koji bi su bili primjetni u gotovo svakom kadru u TV prijenosu

Moljci su na stadion došli prije igrača, a kad su sudionici finala sa sucima zakoračili na teren, s njega se podigao pravi oblak moljaca.

Moljci su jučer bili ama baš svugdje na Stade de France – na dresovima i u kosi igrača, a jedan je sletio na lice i Cristianu Ronaldu nakon što se ozlijedio na samom početku utakmice. Kako javlja Guardian, radi se o moljcima vrste Silver Y (stručnog imena Autographa Gamma), migracijskoj vrsti koja se ljeti seli na sjever Europe u potrazi za novim lokacijama za razmnožavanje, da bi se najesen ponovo vratila na jug.

Što je pak te moljce natjeralo da se u tako ogromnom broju stušte na Stade de France za vrijeme finala Eura? Nekoliko je bitnih faktora, ali stručnjaci navode vruću ljetnu noć, snažna svjetla stadiona koja su u ovom slučaju poslužila kao svojevrstan mamac, ali i klopka za moljce.

RTL Autor: RTL