jandroković poručio

'HDZ će se koncentrirati na svoje kandidate i pokazati da je najjači'

10.03.2017 u 15:25

Bionic
Reading

Glavni tajnik HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u petak je, komentirajući ostavku Ladislava Ilčića na mjesto posebnog savjetnika potpredsjednika Vlade i njegovu najavu kandidature za varaždinskog gradonačelnika, poručio da će se HDZ koncentrirati na svoje kandiate i pokazati da su najjača politička snaga

Ladislav Ilčić, predsjednik Hrasta i saborski zastupnik te stranke Hrvoje Zekanović ranije su u petak najavili da će se kandidirati za gradonačelnike Varaždina i Šibenika.

'Očito se bliže lokalni izbori i vidim da su se kandidirali i on (Ilčić) i kolega Zekanović u svojim gradovima i očito je da su odabrali strategiju napada na HDZ. Po mom mišljenju to će biti šteta za njih', rekao je Jandroković novinarima.

Ocijenio je kako je to 'pogrešna strategija' i poručio da neće trošiti energiju HDZ-a na konkurenciju i na 'sve one koji smatraju da nam jesu konkurencija'.

Mi ćemo se koncentrirati na naše kandidate i programe i izbori će pokazati da smo najjača politička snaga, naglasio je Jandroković.

Rekao je i kako nema nikakve spoznaje o tome hoće li Zekanović izaći iz Kluba HDZ-a. 'O tome namam nikakve spoznaje. Kada se Zekanović odluči na takav korak ili se ne odluči vidjet ćemo što će biti i onda ćemo s njim razgovarati', rekao je.

Zekanović je pak rekao kako 'za sada ostaje' u Klubu, iako razmišlja o izlasku.