HOĆE LI SE TO DOGODITI?

Španjolci na korak da potpuno pokore nogometnu Europu!

29.04.2016 u 09:57

Bionic
Reading

Nakon prvih polufinalnih utakmica Lige prvaka i Europske lige španjolski nogometni klubovi korak su bliže međusobnim finalima...

Španjolska Primera nedvojbeno dominira nogometnom Europom posljednjih godina. U Ligi prvaka važnu ulogu svake sezone imaju Barcelona, Real i Atletico, dok u Europskoj ligi klubovi poput Seville, Valencije, Villarreala i Athletic Bilbaa redovito prolaze daleko.

Već smo imali španjolska finala Lige prvaka i Europske lige, ali nikad oba iste sezone. Nakon prvih polufinalnih utakmica europskih kupova ovaj tjedan, pojavila se mogućnost da se to po prvi put dogodi.

Real se vraća na Bernabeuu s 0:0 iz Manchestera i bit će favorit u uzvratu protiv Cityja, dok i Atletico na Allianz Areni ima izglede obraniti svoju prednost od 1:0. U Europskoj ligi nakon 2:2 u Lavovu Sevilla ima odličnu šansu izbaciti Šahtar, dok Villarreal na Anfield donosi malu, ali značajnu prednost 1:0.

Kolika je trenutna dominacija španjolskog nogometa jasno pokazuje i podatak koji naglašava dnevnik Marca: predstavnici Primere koji su dosad ispali iz europskih natjecanja oprostili su se u dvobojima protiv španjolskih klubova. Barcelona je tako ispala od Atletica, Valencia od Athletic Bilbao, a baskijski klub od Seville.

Možda klubovi u Premiershipu bolje zarađuju, ali Primera ostaje nedodirljiva. To bi se ove sezone moglo potvrditi dominacijom kakvu nikad još nismo imali u europskom nogometu...