VELIKI PREOKRET

Ovome se nitko nije nadao; zna se tko će voditi Barcelonu u novoj sezoni

25.04.2024 u 07:40

Bionic
Reading

Iako je Barcelona ostala 'kratka' i u LaLigi, ali i ispala u Ligi prvaka, predsjednik katalonskog velikana uspio je nagovoriti Xavija Hernandeza da promijeni odluku. Jer znate onu 'fućkaš' čovjeka kojeg ne možeš nagovoriti

Naime, još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.

Sigurni smo da Xavi tada nije blefirao, te da je uistinu bio spreman na odmak. No, hrabro je ostao na klupi, želeći klubu omogućiti više vremena kako bi pronašao adekvatnu zamjenu.

No, već u ponedjeljak, nakon prespavane noći poslije poraza u El Clasicu od Reala, Joan Laporta krenuo je nagovarati Xavija Hernandeza na promjenu stava.

Sugerirali su i mediji da je takav rasplet moguć, a onda je u srijedu iz Barcelone stigla vijest kako je Xavi pristao na ostanak, odnosno kako će ugovor s Barcelonom odraditi do kraja. Odnosno najkraće do ljeta 2025. godine.

Naravno, dobit će 44-godišnji trener, rođen u Terrassi, odnosno istom gradiću kao i Dani Olmo, ovlasti za sastavljanje nove momčadi. Pitanje je samo koliko će mu Laporta osigurati novca za pojačanje.

  • +31
Real Madrid - Barcelona, španjolska liga, 21.4.2024. Izvor: EPA / Autor: DANIEL GONZALEZ