PRIČA O DINAMU

Umjesto o utakmici, Nijemci o 'bolesti hrvatskog nogometa'

29.09.2015 u 09:03

Bionic
Reading

Uoči 2. kola Lige prvaka i utakmice na Allianz Areni (ArenaSport1, 20:45) njemački mediji ne strahuju od Dinama kojeg opisuju kao autsajdera, a tema braće Mamić i sukoba unutar hrvatskog nogometa aktualna je kao i među Britancima prije Arsenala...

Dinamo će u utorak navečer pokušati kreirati novu senzaciju. Nakon trijumfa protiv Arsenala na Maksimiru, 'modre' čeka još teži izazov: gostovanje u Münchenu kod Bayerna.

Među njemačkim medijima nema straha unatoč impresivnoj pobjedi hrvatskog prvaka u prvom kolu. Bild piše kako je Dinamo do trijumfa došao zato što ga je Arsenal podcijenio te da se radi o autsajderu u skupini F.

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr.
Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Medijima poput Kickera su zanimljive izjave Zorana Mamića i igrača Dinama koji se nadaju 'lošem danu' Roberta Lewandowskog, strijelcu sedam golova u posljednje dvije utakmice Bundeslige.

Jedini koji traži oprez je trener Pep Guardiola koji naglašava da Dinamo nije izgubio punih 45 utakmica.

'Kad se to dogodi, ekipa ima veliko samopouzdanje i pravi mentalitet,' upozorava katalonski stručnjak.

Kao i uoči Arsenala u britanskim medijima, tako je i Njemačkoj zanimljiva tema braće Mamić, njihove borbe sa zakonom, moći unutar hrvatskog nogometa, kao i sukob s navijačima.

T-online piše kako je dobra vijest što Bad Blue Boysi ne dolaze u grad, jer su 'od svog osnutka 1986. poznati po neredima'.

'Ali ostanak Zločestih Plavih Mladića pred televizorom također je simptom teške bolesti hrvatskog nogometa,' stoji u članku u kojem se zatim navodi sve što je hrvatskoj javnosti već poznato: o istražnom zatvoru braće Mamić ovog ljeta, sukobu čelnika kluba s navijačima, Zdravkovim ispadima pred novinarima, kao i moći obitelji koja je iznad Davora Šukera i postavila je Antu Čačića za novog izbornika reprezentacije.