OLIĆ, BOKŠIĆ, PRŠO...

Mandžo na vrhu: Nova lista najefikasnijih Hrvata u Ligi prvaka

28.11.2014 u 07:02

Bionic
Reading

S tri pogotka Olympiacosu Mario Mandžukić je došao do ukupno 11 pogodaka u Ligi prvaka i izmijenio ljestvicu najuspješnijih hrvatskih strijelaca u povijesti elitnog nogometnog natjecanja

NISSAN VAS NAGRAĐUJE

Izaberite #GENIUS gol tjedna i osvojite nagrade. Nissan je za vas pripremio bogate nagrade: lopte Adidas, nogometne dresove Adidas, dvije ulaznice za utakmicu NK Maribor vs. FC Schalke i druge bogate nagrade. Registrirajte se OVDJE.

Jedan gol s druge stative i dva ubitačna udarca glavom donijela su popularnom Mandži prvi hat trick u ovom natjecanju. Trener Simeone izvukao ga je ranije iz igre i tako mu onemogućio da pokuša ponoviti doseg Dade Prše koji je svojedobno u dresu Monaca Deportivu zabio četiri gola u jednom dvoboju.

Ipak, i ova tri bila su dovoljna razornom Slavoncu da zasjedne na vrh vječne ljestvice Hrvata po kriteriju broja golova u Ligi prvaka. Dvoboj je počeo s osam, a  završio s 11 golova i tako preskočio Ivicu Olića i Alena Bokšića koji imaju po 10 golova među elitom, te Dadu Pršu koji se zaustavio na 9. Iza njih slijede Davor Šuker i Eduardo da Silva sa po sedam golova.

Mandžukić je ove sezone ukupno upisao pet golova u pet nastupa i u ostatku sezone će imati priliku postati i najefikasniji Hrvat u jednoj sezoni Lige prvaka. Za sada taj rekord drži Pršo koji je u sezoni 03/04 zabio sedam golova u deset nastupa i bio drugi strijelac natjecanja iza suigrača Fernanda Morientesa.