7:1 PROTIV BRAZILA

Njemačka utakmica za povijest! Srušeno pet rekorda

09.07.2014 u 01:20

Bionic
Reading

Nevjerojatnom 7:1 pobjedom nad Brazilom, Nijemci su srušili ili izjednačili nekoliko rekorda, jednako kao i Brazilci, samo u negativnom smislu. Ovo je pet koji se ističu

Već na samom početku utakmice, drugim je pogotkom utakmice Miro Klose postigao svoj jubilarni 16 pogodak, čime je postao najbolji strijelac u povijesti SP-a. No, nije to bio jedini naj-moment ove utakmice. Osim što su Nijemci postali momčad koja je na Svjetskim prvenstvima postigla najviše golova, također će u povijesne anale ući i  ovo...

Najbolji strijelac Svjetskih prvenstava u povijesti
Današnjom golom, svojim 16. na Svjetskim prvenstvima, Miroslav Klose je postao najbolji strijelac u povijesti natjecanja. Premda ga povijest neće pamtiti kao igrača razine Ronalda ili , radi se o velikom rezultatu igrača čiji vijek trajanja zapanjuje.

Najteži poraz domaćina u povijesti
Kada su dobili domaćinstvo, Brazilci nisu mogli ni sanjati kako će upravo oni postati najteže poraženi domaćin u povijesti natjecanja. Najviša razlika s kojom je neki domaćin do sada izgubio je bila tri gola razlike. To su bili Meksiko 1970. protiv Italije, i Švedska 1958., upravo protiv Brazila.


Najveća pobjeda u polufinalima
Tri polufinala u povijesti su završila 6-1. Tim je rezultatom Urugvaj 1930. pobijedio Jugoslaviju, a Argentina SAD. Isto je 1954. uspjelo Njemačkoj protiv Austrije. Brazilci su u finalnoj skupini 1950. pobijedili Švedsku 7-1, dok je Argentina 1978., u skupini iz koje je pobjednik direktno išao u finale, kontroverzno 6-0 pobijedila Peru, ali ovo je najteži poraz u klasičnom polufinalu.

Najteži poraz Brazila u povijesti
Davne 1920., desetljećima prije nego su postali nogometna velesila, Brazil je u utakmici s Urugvajem poražen 6-0. Rušenje tog negativnog rekorda na domaćem terenu, u polufinalu Svjetskog prvenstva, je nešto čemu se Brazilci sigurno nisu nadali.

Najviše golova koje je u povijesti Svjetskih prvenstava u jednoj utakmici primio domaćin
1954. Švicarska je u četvrtfinalu primila sedam golova od Austrije. Nijemci su danas uspjeli izjednačiti taj rekord. Doduše, za razliku od Brazila, Švicarci su ih na toj utakmici zabili pet, pa je njihov poraz bio utoliko podnošljiviji.