JEDNOSTAVNO BOLJI

Dvije pozicije presuđuju za Nijemce protiv Brazila!

08.07.2014 u 20:29

Bionic
Reading

Gledajući kvalitetu kadra brazilske i njemačke reprezentacije, na dvije pozicije postoji ogromna razlika – to su igrači na mjestu vratara i napadača

Gledajući vrijednost igrača temeljem procjena naših analitičara s portala Tribina.hr (pogledajte sve igrače OVDJE), Brazil i Njemačka kvalitetom su podjednake ekipe, no taj se balans izgubio izostancima Neymara i Thiaga Silve.

Bez njih, Njemačka je individualnom kvalitetom bolja u svakoj liniji, ali najviše se ističu razlike na poziciji vratara i napadača. Manuel Neuer najkvalitetniji je njemački igrač s indeksom snage 8.3, dok je Julio Cesar gotovo za dvije klase slabiji vratar.

Jednako tako, Thomas Muller ostvaruje indeks snage od 7.7, što je za dvije klase bolje od Freda i Jo, dvojca koji konkurira za napad u brazilskoj reprezentaciji. Iako su ostale pozicije tek blago kvalitetom na strani Nijemaca, ova su dva mjesta ono gdje je Brazil najtanji, a Nijemci gotovo pa najjači.

Ako će presuditi individualna kvaliteta, upravo bi ove procjene mogle biti presudne. Uostalom, pogledajte grafiku koju su napravili na portalu WhoScored usporedbom Thomasa Mullera i Freda…