UZAJAMNO POŠTOVANJE

Balić: Bio sam živčan na suce, a ne na izbornika

26.01.2011 u 17:22

Bionic
Reading

Pobjedom nad Poljskom Hrvatska je ušla u borbu za peto mjesto, to jest u borbu za plasman na Olimpijske igre, a kako je rekao izbornik Goluža, to je bio i jedini cilj naših rukometaša

Pobjedom 28:24 nad Poljskom u posljednjem kolu skupine II, Hrvatska je osvojila treće mjesto u skupini te će se u petak protiv Islanda boriti za peto u ukupnom poretku. Mnogi bi rekli skromno, ali naši rukometaši, prema njihovim riječima, u Švedsku su otputovali s jedinim ciljem, a to je plasman na Olimpijske igre 2012. u Londonu.


'Nama nitko nije postavljao nikakve ciljeve, posebno da moramo osvojiti medalju. Jedino što nam je gospodin Gobac rekao da nam je cilj plasman na olimpijske igre, a ako nam se dogodi nešto više od toga, onda je to super. Prema tome, mi smo naš cilj ostvarili. Sad smo u borbi za to peto mjesto, sve ćemo napraviti da pobijedimo, pa da u Hrvatskoj budemo domaćini toj kvalifikacijskoj skupini, ali i da se s pobjedom vratimo kući', rekao je izbornik Goluža.

No umjesto da se bavi Islandom, Goluža je prvo morao demantirati navodni sukob i uvrijeđenu reakciju Ivana Balića, koji nakon utakmice nije poletio izborniku u zagrljaj.

'Glupo mi je išta pričati u vezi toga, jer nikakvog sukoba nije bilo. Ivano je bio ljut na suce, prije toga sam mu čestitao, i u tom trenutku kad je pošao sucima nešto reći, rekao sam mu da se smiri i da se nema potrebe ići svađati, jer smo mi pobijedili, na što mi je samo rekao 'Ma sve je OK, pusti me'. Neki su iz toga izvukli stvari i pisali jako ružno. Nama nikakve isprike ne trebaju, jer znamo kakav je odnos među nama.'

A da bi se potvrdio normalan odnos između izbornika i Balića, baš su njih dvojica zajedno sjela pred novinare.

'Uvijek se Ivana razvlači, ali ja sam navikao na to. Stalno me se poteže, stavlja mi se u usta nešto što nisam rekao i prave se scene iz ničega. Ja s izbornikom nisam imao nikakav konflikt tijekom cijele utakmice. Čestitali smo si na kraju, a moja reakcija bila je živčanost prema sucima, gdje me je on pokušao smiriti, a ja sam mu samo rekao da me pusti, da je u redu. Ali svi su to napuhali, i umjesto da pišu kako smo igrali dobro, kako smo se borili u obrani, kako smo se trudili da izborimo te dodatne kvalifikacije, ljudi su to stavili u prvi plan i zbog toga mi je jako žao', rekao je Ivano Balić.