FEŠTA NA KANTRIDI

Rijeka nadigrala Dinamo i osvojila hrvatski Superkup!

12.07.2014 u 10:02

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke su rezultatom 2:1 (1:1) svladali prvaka Dinamo i tako osvojili prvi Superkup u klupskoj povijesti

Riječani su iskoristili činjenicu da im je Dinamo poklonio domaćinstvo ovoga Superkupa i pod svojim stijenama osvojili šesti trofej u klupskoj povijesti. Većim dijelom utakmice Rijeka je bila daleko bolja momčad od favoriziranog sastava iz Zagreba i njihov trijumf sasvim je zaslužen.

Rijeka je furiozno krenula u utakmicu i već u trećoj minuti Krstanović je iskoristio grešku Šimunića, zaobišao novog Dinamovog vratara Eduarda i - promašio prazan gol. Ipak, osam minuta kasnije Rijeka je povela. Ubacio je Brezovec, a slovenski reprezentativac Miral Samardžić koji je ovoga ljeta došao na Kvarner pogodio je prvi gol sezone i razveselio većinu od oko 8.000 okupljenih navijača.

Dinamo u prvom poluvremenu doslovno nije postojao. Curilo je na svim stranama Mamićevog sastava i pravo je čudo kako na odmor nisu otišli s rezultatskim zaostatkom. Ipak, u 39. minuti jedan novak u Maksimiru Machado dodao je drugom, Sigaliju i ovaj je glavom pogodio za izjednačenje.


U nastavku je Dinamo počeo izgledati kao momčad. Pjaca je glavom pogodio stativu, a Rijeka se bila prisiljena povući u krilo svom vrataru. No, ne zadugo, 20 minuta prije kraja došli su do ključnog trenutka utakmice koji im je otvorio put prema pobjedi. Krstanović je pronašao Moisesa koji malo komplicira na rubu peterca, no Brazilac je na vrijeme pucao i ispod Eduarda zabio, pokazat će se, pobjednički gol.

Dinamo do kraja dvoboja nije uspio ubilježiti pravu priliku za povratak i tako je Rijeka iz svog trećeg pokušaja prvi puta uspjela osvojiti hrvatski superkup. Obje momčadi sada se okreću europskim ogledima (Žalgiris i Fernecvaroš), a daleko više razloga za brigu ima momčad iz Maksimira koja je u večerašnjoj paradi novih igrača pokazala da je još miljama daleko od uigranog, komponiranog kolektiva koji bi trebao izgledati kao ozbiljna momčad.

Dinamo - Rijeka 1:2 (1:1)
Strijelci: Sigali 39 / Samardžić 11, Moises 71

Rijeka: Vargić - Tomečak, Samardžić, Mitrović, Leovac - Brezovec, Jajalo (od 68. Kramarić) - Jugović, Moises, Sharbini (od 48. Kvržić) - Krstanović
Dinamo: Eduardo - Pivarić, Šimunić, Sigali, Leko - Gonzalo (od 46. Brozović), Ademi, Machado - Antolić, Čop, Pjaca (od 61. Radonjić)