ČEKA SVOJU PRILIKU

'Znam da sam tražen, ali želim ostati u Cibaliji'

26.07.2011 u 16:24

Bionic
Reading

Iako mu je tek 19,5 godina, drugi vratar vinkovačke Cibalije Michael Paradžiković standardni je reprezentativac vrste do 20 godina, koja će u Kolumbiji od 31. srpnja igrati na Svjetskom prvenstvu

Velika mu je želja dokazati se u Kolumbiji, što će mu, drži Michael, biti najbolji argument da mu Stanko Mršić pruži priliku u prvoj postavi Cibalije.

'Velika mi je želja stati među vratnice za prvu momčad i pokazati što znam jer mi do sada nije bila pružena prava prilika, a mislim da sam je zaslužio. Na nedavnom turniru u Ruščici, gdje sam zaigrao za prvu momčad Cibalije, obranio sam dva udarca s bijele točke. U prvom pretkolu sa Švicarskom primio sam samo jedan pogodak, iako su ostalima Švicarci zabili po pet komada. Trudim se izboriti mjesto prvog vratara Cibalije, pa me bilo strah hoće li me klub pustiti u Kolumbiju jer moram izostati prvih pet kola domaćeg prvenstva, a treći vratar Mato Mašić se ozlijedio. No, u Cibaliji mi nisu pravili probleme. Kada se vratim, mislim da će Mladen Matković morati biti zabrinut za svoje mjesto', kaže Michael Paradžiković uoči odlaska vrste do 20 godina u kojoj je iz vinkovačkog prvoligaša i lijevi bočni Dario Rugašević.

Već je nekoliko poznatih europskih klubova pokazalo zanimanje za Paradžikovića i kontaktiralo Cibaliju, ali on želi ispeći zanat i stasati u kvalitetnog igrača u Vinkovcima, iako ne krije koje su mu ambicije.

'Veliki mi je uzor Nizozemac Van der Sar koji je donedavno branio za Manchester United, ali karijeru bih volio nastaviti u Aston Villi, francuskom Bordeauxu ili poljskoj Poloniji', kaže Michael Paradžiković.

Predsjednik uprave HNK Cibalia Petar Šimić kaže da je obostran interes da Paradžiković postane kvalitetan vratar – za njega, kako bi zaigrao u što boljem klubu, a za Cibaliju, da što bolje zaradi na transferu.

'Sadašnji razvojni put Paradžikovića upravo je onakav kakav treba biti i ne treba nikamo žuriti. On će u Cibaliji dobiti priliku i još nije vrijeme da ode iz Vinkovaca iako se neki klubovi zanimaju. Mi ćemo ga pokušati zadržati što dulje, neka stasa u izvanserijskog vratara jer kapaciteta za to ima', kaže Petar Šimić dodajući da će Cibalia u ovoj sezoni mnogima biti noćna mora jer je ostao Mršić, ali i momčad koja je uigrana jer je tri godine zajedno.