MIRNI MARATONCI

Ljubičić i Čilić prema najtežim ispitima

28.05.2010 u 21:54

Bionic
Reading

Dvojica jedinih hrvatskih predstavnika u muškom ždrijebu Roland Garrosa dosegnula su prvi vikend najjačeg zemljanog turnira sezone. Pokazali su kvalitetu, a pred njima su dvoboji koji sugeriraju spektakle

I Ivan i Marin upisali su pobjede u pet setova i kombinirano upisali pet slavlja u Parizu. Ljubičić je prošao dva kola i pred njim je još jedan meč iz kategorije lakših, dvoboj s Brazilcem Bellucijem. Svakako ne laganih, jer je Belluci 29. igrač svijeta koji je ove godine već osvojio turnir na zemlji, ali ovo mu je prvi ulaz u treće kolo na grand slamu u karijeri i to je iskustvo težak uteg na Ljubičićevu stranu.

Pobjednik tog dvoboja vrlo vjerojatno će igrati protiv Rafaela Nadala što je ovoga proljeća na zemlji ekvivalent igranja sa zidom. Ali Ljubičićevo izdanje protiv Fisha sugerira da ni to možda ne bi bio sasvim jednosmjeran meč.

Čilić je prošao tri runde i njegov je medeni mjesec gotov. U osmini finala čeka ga lanjski finalist Robin Soderling koji je, primjerice, u drugom kolu nekada najbržem serveru svijeta Tayloru Dentu ostavio samo dva gema. Ako bi i prošao Soderlinga, za polufinale bi se najvjerojatnije borio protiv branitelja naslova Rogera Federera.

Obojica su igrala iscrpljujuće mečeve protiv vrlo raspoloženih protivnika, ali u ključnim poenima nisu posustajali te su pokazali zavidnu psihičku stabilnost. Ako izdrže fizički, prvenstveno se to odnosi na Ljubičićeva leđa, mogli bi producirati još dobrih vijesti iz Pariza.

Čilić je svoje lanjske bodove obranio i svaki dodatni korak bio bi plus, ubrzani kolosijek za povratak među desetoricu najboljih.

Inače, Ljubičić je lani ispao u prvom kolu, tako da je već danas izborio preskakanje dvojice (Monfils i Gonzalez) igrača koja su trenutačno ispred. Ako netko od slabije rangiranih ne napravi spektakularan rezultat, Ivan će za deset dana biti najmanje 14. igrač svijeta.