SPORTSKI OSCAR

Usain Bolt i Serena Williams sportaši godine

10.03.2010 u 20:00

Bionic
Reading

Jamajćanski atletičar Usain Bolt osvojio je u srijedu Laureusovu nagradu za najboljeg sportaša u svijetu u 2009. godini, dok je najboljom sportašicom proglašena američka tenisačica Serena Williams

Usain Bolt je tako drugu godinu zaredom osvojio nagradu za najboljeg sportaša, a to je zaslužio odličnim rezultatima na SP u Berlinu, osvojivši tri zlatne medalje, te oborivši svjetske rekorde na 100 i 200 metara.

Serena Williams, koja je osvojila Laureusovu nagradu 2003., prošle je godine slavila na Australian Openu i u Wimbledonu.

Za najbolju povratnicu godine izabrana je belgijska tenisačica Kim Clijsters, koja se vratila tenisu nakon dvogodišnje pauze, te je prošle godine osvojila US Open.

Nagrada za najbolju momčad pripala je ekipi Formule 1 'Brawn GP', čiji je britanski vozač Jenson Button bio svjetski prvak prošle godine. Sportaš(ica) godine među hendikepiranim osobama je južnoafrička plivačica Natalie du Toit, a sportaš(ica) godine u konkurenciji alternativnih sportova je australska surferica Stephanie Gilmore.