hoće li izdržati?

Novak Đoković otkrio da ipak ne planira mirovinu: Želim na Olimpijske igre 2028.

23.04.2024 u 09:57

Bionic
Reading

Po peti je put u karijeri Novak Đoković (36) dobio 'sportskog Oscara', nagradu Laureus za najboljeg sportaša u protekloj godini. Srpski je tenisač na svečanosti u Madridu otkrio koji su mu planovi

Mnogi su mislili da će Novak Đoković (36), zbog sve češćih problema s ozljedama, nakon ovogodišnjih Olimpijskih igara u Parizu krenuti prema mirovini, ali Srbin ima druge planove...

'Moj najvažniji cilj u ovoj godini je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu. Vjerujem da je to moguće, da ne vjerujem, ne bih ni igrao. Uvijek morate vjerovati da je sve moguće u životu. Tko zna hoću li ću opet imati takvu priliku', kazao je Đoković koji će za mjesec dana proslaviti 37. rođendan te otkrio:

'Želim nastupiti na Igrama u Los Angelesu 2028., ali nikad ne znate što će se dogoditi u godinama koje dolaze...'

Đoković je odlučio propustiti Masters u Madridu koji se igra ovog tjedna...

'Pripremam tijelo za Roland Garros, Wimbledon, Olimpijske igre i US Open pa mi je zato ovaj dio godine izuzetno važan. Planiram igrati na Mastersu u Rimu za dva tjedna. Nadam se da ću sljedeće godine igrati u Madridu. Još sam mlad, ostaje mi dovoljno vremena za igranje', našalio se Đoković koji je u Madridu susreo i velikog suparnika Rafu Nadala:

'Strašno ga poštujem, dobra je osoba i legenda našeg sporta. On je moj najvažniji suparnik svih vremena. Nadam se da ću barem još jednom igrati protiv njega. U ovom trenutku ne mogu ništa prognozirati, ali nevjerojatno je što je sve Rafa napravio u svojoj karijeri, kao sportaš, ali i sa svojom suprugom i fondacijom jer je inspirirao brojne mlade ljude širom svijeta', istaknuo je Đoković.

Srdačan je susret Đoković imao i s trenutno najvećim suparnikom Carlosom Alcarazom.

'Sjajno je što imamo Alcaraza i Sinnera koji rade velike stvari u svojim godinama. Vrlo brzo napreduju i želim im sve najbolje', zaključio je Novak Đoković.