tek mu je 16...

Klinac brz k'o munja; tinejdžer srušio rekord Usaina Bolta star 22 godine!

05.04.2024 u 08:12

Bionic
Reading

Nickecoy Bramwell (16) mladi je jamajčanski sprinter, još uvijek srednjoškolac, ali je uspio srušiti rekord kojeg je neponovljivi Usain Bolt postavio još 2002. godine

Jamajka će, sad je to gotovo sigurno, dati još legendarnih sprintera, a ime koje se odjednom pojavilo je šesnaestogodišnji fenomen Nickecoy Bramwell koji je srušio rekord Usaina Bolta star čak 22 godine.

Bramwellu je to uspjelo na 51. CARIFTA igrama, tradicionalnom natjecanju karipskih zemalja koje redovito daju ponajbolje svjetske sprintere.

Radi se o utrci na 400 metara koja je održana na Kirani James Athletics stadionu u Grenadi. Nakon što je posljednjih mjeseci imao velikih problema s ozljedama, mladi Bramwell je kao veliki optimist i prvi favorit stigao na Igre i svima jasno pokazao zašto ga smatraju svjetskim sprinterskim supertalentom za kojeg ćemo tek čuti.

Svi su ostali u nevjerici nakon što je Bramwell istrčao tih 400 metara u rekordnom vremenu od 47,26 sekundi. Srušio je rekord prvenstva kojeg je držao Usain Bolt s vremenom 47,33, a kojeg je postavio još davne 2002. godine!

'Divan je osjećaj oboriti rekord. Još od prošlog ljeta bacio sam oko na ovaj rekord, tako da je sjajan osjećaj doći i oboriti ga. Samo sam skrenuo misli sa svega i usredotočio se na rušenje rekorda', rekao je Bramwell.

Inače, CARIFTA igre je godišnje atletsko natjecanje koje je pokrenulo Karipsko udruženje za slobodnu trgovinu (CARIFTA). Igre se održavaju od 1972. godine, a čine ih atletske discipline koje uključuju sprinterske utrke, trčanje s preponama, utrke na srednjim stazama, skokove, bacanja i štafete.