COUBERTIN U MISLIMA

Potez hrvatskog rukometaša postao hit dana; sudac zbunjen

02.11.2015 u 14:25

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaš Drago Vuković, koji igra za njemački Füchse, postao je priča dana u svijetu sporta zbog fair-play poteza na utakmici protiv Kiela u Bundesligi

Pri jednom napadu Füchsea protivnički igrač Mamelund ušao je malo grublje u Vukovića i sudac je odmah pokazao dvije minute isključenja za Norvežanina. Međutim, naš rukometaš odmah je signalizirao glavnom sucu kako 'to nije bio faul za isključenje'. I tada se dogodilo ono što suci rijetko rade; pomalo zbunjeni sudac nakon Vukovićeve sugestije promijenio je odluku, a naš rukometaš – iako je njegova momčad poražena kod kuće 24:27 – pobrao je simpatije tisuće ljubitelja rukometa. I pomalo zbunjeni Mamelund sa smiješkom je našeg rukometaša potapšao po leđima kako bi mu zahvalio za ovaj potez.

Treba reći kako se ovaj fair-ply potez dogodio pred kraj prvog poluvremena kada je Füchse vodio 12:9. Tko zna kako bi utakmica završila da su u završnici prvog poluvremena domaći stvorili još veću zalihu?

U svakom slučaju ovaj Vukovićev potez dokaz je kako kod nekih sportaša, bez obzira na želju za pobjedom, još uvijek postoji ona stara Coubertinova izreka:

'Najvažnije na Olimpijskim igrama nije pobijediti, nego sudjelovati, kao što ni u životu nije najvažnija pobjeda nego borba. Velik je čovjek onaj tko ne osvaja nešto bez časne borbe.'

Očito se i ta izreka našem Vukoviću duboko urezala. E da je više takvih sportaša…