POSTAO NAJVEĆI

Ispisao povijest: Karlović srušio Gorana Ivaniševića!

08.10.2015 u 09:05

Bionic
Reading

Ivo Karlović pretekao je Gorana Ivaniševića na prvom mjestu ljestvice tenisača s najviše pogođenih asova u karijeri na ATP Touru, ali novih 26 neobranjivih servisa nije bilo dovoljno 36-godišnjem Zagrepčaninu da se probije u 3. kolo ATP turnira u Pekingu, bolji je sa 7-6 (5), 7-6 (7) bio Urugvajac Pablo Cuevas.

Karlović je s novih 26 asova stigao do brojke od 10247, 10 više od Ivaniševića, koji je do ove godine bio jedini igrač s više od 10000 pogođenih asova u karijeri.

Dvoboj protiv Cuevasa bio je tipičan kada je Karlović u pitanju, niti jedan igrač nije izgubio servis tijekom čitavog dvoboja, pa je pobjednik odlučivan na jednoj lopti u 'tie-breaku'. U obje odlučujuće igre bolje se snašao Urugvajac, koji je u prvoj dionici iskoristio treću set-loptu, a u drugoj drugu meč-loptu kada je odličnim 'passingom' probio Karlovića na mreži. Karlović je u drugom "tie-breaku" imao jednu set-loptu, ali nije uspio vratiti odličan Cuevasov prvi servis.

Karlović tijekom čitavog dvoboja nije imao niti jednu 'break-loptu', dok je on bio suočen s dvije, obje je spasio u devetoj igri drugog seta.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se pak u četvrtfinale ATP turnira u Tokiju, on je u susretu 2. kola svladao Amerikanca Stevea Johnsona sa 6-3, 6-3 za sat i 14 minuta igre.

Do pobjede protiv Johnsona u njihom prvom međusobnom dvoboju Čilić je stigao bez da je izgubio gem na svoj početni udarac, dok je tri puta oduzimao servis suparniku.

Iako su oba seta završila rezultatom 6-3, Čilić je daleko više problema imao u prvom no u drugom. U prvoj dionici meča naš je tenisač bio suočen s čak pet "break-lopti", tri je spasio kod vodstva od 2-0, neposredno nakon što je ostvario jedini "break" u setu, a još dvije kod 5-3 kada je servirao za set.

Drugi set bio je mnogo lakši, Čilić je u svoja četiri servis-gema izgubio ukupno tri poena, do je dva puta oduzimao servis Johnsonu. Prvi put već u prvoj igri seta, a drugi put kada je Amerikanac servirao za ostanak u meču.

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv domaćeg igrača Keija Nishikorija, branitelja naslova, trenutačno šestog igrača svijeta i drugog nositelja u Tokiju.