TO JE ČUDNO

Nije mu jasno; Đoković iskreno poručio sestrama Williams...

07.09.2015 u 16:49

Bionic
Reading

Na US Openu sestre Serena i Venus Williams uspješno su prošle osminu finala i međusobno će se sastati u utorak u četvrtfinalu, a to će biti njihov 27. dvoboj

Serena vodi 15-11 u pobjedama, a dobila je šest od zadnjih sedam mečeva. Serena je do četvrtfinala stigla pobjedom protiv sunarodnjakinje Madison Keys sa 6-3, 6-3, dok je Venus Williams bila bolja od Estonke Anett Kontaveit sa 6-2, 6-1.

U New Yorku sa velikim nestrpljenjem očekuju dvoboj sestara Williams. Također, Serena se nada da će u ovoj godini osvojiti četvrti grand slam turnir, čime bi postala tek četvrta tenisačica koja je u istoj kalendarskoj godini osvojila Australian Open, Roland Garros, Wimbledon i US Open.

Dosad je to uspjelo Amerikanki Maureen Connolly, Australki Margaret Court i Nijemici Steffi Graf.

Njihov dvoboj prokomentirao je i Novak Đoković.

'Prva stvar koja mi je prošla kroz glavu je to kako bi se osjećao da igram protiv brata. Iskreno, ne znam da bi to bilo moguće. Na neki način divim im se, jer one tako dugo igraju jedna protiv druge na toj razini. To je čudno. One su sestre, žive zajedno, odrasle su igrajući tenis,' priznao je Đoković.

Inače, prvi tenisač svijeta pobijedio je Španjolca Roberta Bautistu sa 6-3, 4-6, 6-4, 6-3, te se je plasirao u svoje 26. uzastopno Grand Slam četvrtfinale. Samo Roger Federer (36 uzastopnih četvrtfinala) i Jimmy Connors (27) imaju više.

Đoković će za plasman u polufinale igrati protiv još jednog Španjolca, Feliciana Lópeza, koji je izbacio Talijana Fabija Fogninija, koji je prethodno iznenadio Rafaela Nadala.

Protiv Bautiste srpski igrač pokazivao je i dosta nervoze, razbijao reket, gazio torbu, ali je ipak pronašao put do pobjede.