POBJEDA KARIJERE

Đoković razbio Nadala, vladavina 'kralja zemlje' je gotova!

03.06.2015 u 18:13

Bionic
Reading

U četvrtfinalnom dvoboju Roland Garrosa Novak Đoković u tri je seta svladao Rafaela Nadala i tako si otvorio vrata osvajanja jedinog Grand Slam turnira koji mu nedostaje...

Vladavina Rafe u Parizu konačno je završena i to sa stilom. Deveterostruki osvajač Roland Garrosa izgubio je do ove srijede tek jednom na pariškoj zemlji, od Soderlinga 2009. godine, no protiv silovite igre Novaka Đokovića u četvrtfinalu ovogodišnjeg turnira nije ništa mogao.

Đoković je dominirao od početka do kraja. U prvom setu poveo je 4-0, Rafa se uspio vratiti na 4-4, ali srpski tenisač nastavio je pritiskati i na kraju sa 7-5 došao do početne prednosti. U drugom je jednom oduzeo servis Španjolcu i sa 6-3 došao na prag trijumfa karijere, da bi zatim u trećem s 6-1 dovršio posao protiv nemoćnog protivnika.

Statistika meča govori mnogo. Đoković je imao čak 18 'break' prilika od kojih je iskoristio njih 7, Rafa samo 5, a iskoristio je dvije. Novak je posebno dominirao u kategoriji izravni poeni, s omjerom čak 45-16 pomeo je Nadala s terena.

Bio je to 44. meč dvojice velikana i 21. pobjeda Đokovića koji se za dva i pol sata riješio najopasnijeg protivnika na putu prema tituli u Parizu koja mu nedostaje. Osvajanje sva četiri Grand Slam turnira u istoj sezoni također i dalje ostaje opcija.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Andyja Murraya.

Roland Garros, četvrtfinale:

Đoković – Nadal 7:5, 6:3, 6:1