NOĆNA MORA

Očaj bijesnog Danca; za sve je kriv Ivano Balić!

21.04.2015 u 10:57

Bionic
Reading

U njemačkom rukometnom prvenstvu još u petak je Wetzlar šokirao Löwen (31:27), a tamošnji mediji i dalje pišu o malom sportskom čudu i senzacionalnom Ivanu Baliću

Ivano Balić će nakon ove sezone završiti igračku karijeru i to učiniti sa stilom. Pružio je novu vrhunsku predstavu i jednim golom te čak 11 asistencija srušio Löwen koji bi zbog ovog poraza mogao izgubiti utrku za naslov prvaka protiv Kiela.

Za rukometnog Mozarta strani portali pišu kako je bio središte svih akcija domaćina, nezaustavljiv bez obzira što mu je 36 godina na leđima i da je isto tako radio u obrani. Ni Balić nije skrivao sreću poslije velikog trijumfa pa su ga kamere uhvatile u erupciji oduševljenja kako je čak i zaplesao sa suigračem.

Najočajnije i dalje zvuči danski stručnjak na klupi Löwena Nikolaj Jacobsen koji je većinu utakmice bjesnio. On sada svaki dan papagajski ponavlja kako je samo jedan čovjek kriv za ono što se njegovoj momčadi dogodilo kod Wetzlara – Ivano Balić.

'Nismo imali lijeka za Ivana Balića, bio je nezaustavljiv, stalno je izvlačio našu obranu. Željeli smo ga izolirati, ali nismo u tome uspjeli, nismo pronašli načina. Ovaj poraz jako boli', govorio je Jacobsen, a Balićeve asistencije sigurno će ga progoniti još neko vrijeme.

Balić je tako na neki način pomogao Kielu i Duvnjaku koji su sada jako blizu titule, druge za hrvatskog reprezentativca, ali prve sa 'zebrama'.

Sažetak utakmice s Balićevim slavljem