BRAVO

Imamo još jednog putnika za OI u Riju; on može do medalje!

23.03.2015 u 07:58

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac u trapu Josip Glasnović osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom kupu u Al Ainu i tako osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine

Glasnović je osvojio drugo mjesto iza olimpijskog pobjednika iz Pekinga Čeha Davida Kosteleckyja (39) koji je u finalu pogodio 14 od 15 meta, dok je Glasnović imao 12 pogodaka. U borbi za broncu Turčin Oguzhan Tuzun je pobijedio Talijana Danielea Rescu. Na Svjetskom kupu u predolimpijskoj godini po dvoje prvoplasiranih strijelaca u disciplini trap stječu pravo nastupa na OI.

Ostalo dvoje naših predstavnika na Svjetskom kupu Anton Glasnović i Giovanni Cernogoraz bili su nadomak ulasku u finale. Obojica su pogodila po 120 meta, a za finale je trebalo minimalno 121 pogodak. Najbolji rezultat u kvalifikacijama imao je Talijan Giovanni Pellielo sa 124 pogotka. Glasnović, Kostelecky i Resca su imali po 123 pogotka, Egipćanin Abdel Aziz Mehelba 122, a Turčin Tuzun 121.

U polufinalu su Glasnović, Kostelecky i Tuzun pogodili po 14 pogodaka nakon čega je uslijedilo dodatno raspucavanje. Glasnović i Tuzun su promašili prvu metu, dok je Čeh bio uspješan i ušao je u finale. Za drugo mjesto borili su se hrvatski i turski reprezentativac, a bio je uspješniji naš predstavnik.

Josip Glasnović će u Rio de Janeiru nastupiti na svojim drugim olimpijskim igrama. Prije sedam godina nastupio je u Pekingu osvojivši peto mjesto, a zlato je tada osvojio Čeh Kostelecky. Njegov brat Anton je nastupio na OI u Londonu 2012. osvojivši šesto mjesto. U Londonu je trapu zlato osvojio naš Giovanni Cernogoraz.