ATP INDIAN WELLS

Čilićev povratak tenisu - započeo porazom

14.03.2015 u 22:00

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač poražen je u dvoboju 2. kola ATP turnira u Indian Wellsu od Argentinca Juana Monaca s 4:6, 4:6 u svom prvom meču nakon četiri mjeseca stanke zbog ozljede desnoga ramena

Čilić je po prvi puta zaigrao od ATP Mastersa u Londonu i u njegovoj izvedbi protiv Monaca, 48. tenisača svijeta, osjetila se poduža stanka. Pobjednik US Opena izgubio je četiri puta svoj servis, spasio je samo jednu 'break' loptu, a postotak prvoga servisa bio mu je samo 56 posto, uz četiri pogođena asa.

Prvi set je Čilić izgubio zbog dekoncentracije pri servisu na 4:4, što je Monaco iskoristio, a Argentinac je odmah napravio i novi 'break' na samom početku drugoga seta. Čilić vraća oduzeti servis za 3:3, ali ga u sljedećeg gemu i ne potvrđuje svojim servisom, pa je Monaco ponovno iskoristio ponuđeno i za sat i 25 minuta okončao dvoboj u svoju korist.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj, Čilić je pobijedio na OI u Pekingu 2008, a Monaco godinu poslije u Rimu. Čilić je bio deseti nositelj u Indian Wellsu, gdje mu najbolji rezultat ostaje lanjsko 4. kolo kada je izgubio od Novaka Đokovića u tri seta.

Rano ujutro po hrvatskome vremenu u 2. kolu nastupa Borna Ćorić u srazu s Australcem hrvatskih korijena Bernardom Tomićem.