JOŠ JEDAN MEČ U ARENI

Splitski borac Preteni protiv opasnog Rumunja

28.02.2013 u 14:41

Bionic
Reading

Odličnim nastupom na Cro Cop Final Fightu prošle godine u ožujku i pobjedom protiv Guy Pacome Assija, Splićanin Agron Preteni si je 'zakapario' i meč na K-1 WGP Finalu u Zagrebačkoj Areni.

Preteni, inače jedan od najboljih hrvatskih boraca u kategoriji do 95 kg, će 15. ožujka nastupiti u jednoj od super borbi protiv sjajnog Andreija Stoice.

Rumunj (25) u karijeri ima 33 profesionalna nastupa od čega 29 pobjeda i tek tri poraza. 19 mečeva je završio prekidom nokautom ili tehničkim nokautom. Stoicu smo imali prilike upoznati krajem prošle godine kada je odlukom sudaca svladao našeg Tonija Milanovića na SuperKombat priredbi u Aradu.

Preteni je, s druge strane, skupio 14 pobjeda i tek jedan jedini poraz u profesionalnoj karijeri i dugi niz godina je jedan od naših najboljih boraca. 2008. se okitio i titulom Svjetskog juniorskog prvaka u kick boksu, a godinu dana kasnije je trijumfirao na Svjetskog juniorskom prvenstvu u Savate boksu. Najveći uspjeh karijere je stigao 2012. kada je na Europskom prvenstvu u kick boksu osvojio drugo mjestu pobjedivši pritom velikog Alexeyja Papina.


'Naravno da je to san svakog kick boksača, kao što je boksačima nastup na Olimpijadi, tako je i nama san da nastupimo na K-1 WGP Finalu.. Još sam relativno mlad, pa se nadamo da ću jednog dana nastupiti u u sklopu samog turnira osmorice, no i ovako je meč u Zagrebu ostvarenje mojih snova', rekao je Preteni o nastupu u Zagrebu i dodao nekoliko riječi o Stoici.

'Vrlo dobro ga poznajem jer smo često bili zajedno na istim priredbama. Svjestan sam da je on favorit jer je takvo ozračje i atmosfera pred dvoboj, no iskreno, to mi i više odgovara. Ja ću biti maksimalno spreman, a siguran sam da imam oružja da ga pobijedim. Volim da me ljudi gledaju kao autsajdera.'